Leo Iorga, de la spital, direct pe scenă

28 august 2016 20:56   Vedete românești
Ultima actualizare:

Se luptă cu o boală cumplită, însă muzica se pare că este cel mai puternic tratament pentru Leo Iorga. Susţinut de o cârjă, artistul a urcat vineri seara pe scenă şi a făcut show timp de o oră. Nimeni nu a ştiut că rockerul venea de la spital, unde făcuse chimioterapie.

Leo Iorga (51 de ani) a cântat vineri seara la terasa Berăriei H, din Herăstrău, în calitate de invitat al grupului Pacifica, în care a activat în 2004-2012, şi din care acum fac parte Teo Boar şi Vlady Cnejevici. Împreună au oferit o seară specială fanilor lor. Aproape cinci sute de oameni au venit să-l susţină, să-l aplaude şi să fredoneze împreună melodiile celebre. La ora 22.30, Leo a urcat pe scenă. Extrem de optimist, cu zâmbetul pe buze, chiar dacă susţinut de cârje şi cu un fizic destul de schimbat, căci s-a îngrăşat mai bine de 10 kilograme, Leo Iorga a ridicat publicul în picioare când a început să cânte piese precum ”Trenul pierdut” sau ”Mă voi întoarce acasă”, iar la piesa ”Cine eşti tu oare?” artistul a făcut bis şi a cântat împreună cu fanii, dar şi cu familia sa, căci soţia Paula şi cei doi băieţi Edy şi Paul, dar şi Polixenia Iorga- medicul oncolog la care se tratează, i-au fost alături. A fost în vervă timp de o oră, a făcut show, deşi, cu o seară înainte rockerul fusese la o şedinţă chinuitoare de chimioterapie, căci se ştie cât de neplăcute sunt aceste tratamente împotriva cancerului.

”S-a simţit foarte bine a doua zi, după tratament, însă sâmbătă seara i-a fost din nou rău. Aşa sunt simptomele după astfel de şedinţe. Prima zi îi este bine, apoi, după două-trei zile îl pune la pământ”, ne-a spus o persoană din apropierea lui Leo Iorga. Cât despre schimbarea fizică, aceeaşi persoană ne-a spus că boala este un motiv. ”Leo s-a îngrăşat în ultima perioadă din cauza tratamentului, însă are şi poftă de mâncare, e un om care se hrăneşte bine”. Seara s-a încheiat în multe aplauze, iar artistul a părăsit scena susţinut de o cârjă.

În ultimii 5 ani, artistul a suferit patru operaţii

În 2011, Leo Iorga a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. A fost operat la Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, din Capitală, însă, pe parcurs, medicii i-au descoperit şi alte probleme mai grave. În toamna lui 2013 a suferit o operaţie noninvazivă pe creier, pentru extirparea unei tumori benigne. A recidivat în primăvara lui 2014, iar la începutul lunii mai a fost operat de medicii Sergiu Stoica şi Mihai Crăciun. În iulie 2015, Leo a suferit o altă operaţie la Fundeni, pentru extirparea unei tumori de pe glanda suprarenală. În septembrie 2015, la Spitalul Monza, artistul s-a operat pe creier pentru extirparea unei alte formaţiuni. De 5 ani se chinuie cu tratamentul şi face chimioterapie.  

Mai multe