Leo Iorga, operat iar pe creier pentru că nu se mai putea mişca

23 septembrie 2015 22:52   Vedete românești
Ultima actualizare:

Emoţii mari miercuri (23 septembrie) pentru fanii şi familia solistului Leo Iorga (50 de ani). La aproape un an şi jumătate de la prima operaţie pe creier, solistul trupei Pact a ajuns iar la spital. Medicii i-au extirpat o nouă tumoare, dar abia peste două săptămâni vom afla dacă e sau nu canceroasă.

Anul trecut, pe 9 mai, Leo Iorga era operat pe creier pentru a-i fi extirpată o tumoare canceroasă. Intervenţia a durat trei ore şi a fost realizată cu succes, dovadă că artistul şi-a putut relua rapid activitatea, având concert chiar pe 23 mai, la Deva.

De atunci, s-a tot ambiţionat să urce pe scenă şi a cântat sprijinindu-se în cârjă sau stând pe scaun, însă în ultima vreme se simţea din ce în ce mai obosit. Mai mult, şi-a luat o dublură, ca să-l poată înlocui la microfon atunci când nu mai făcea faţă. Recent, veştile rele nu l-au ocolit pe solist, iar ultimul control medical efectuat l-a trimis din nou la cuţit. Despre operaţia de ieri ne-a vorbit, în exclusivitate, fiul cel mare al lui Leo Iorga, Edi.

„De ceva timp, tata nu se mişca prea bine. Ştiţi că se folosea tot timpul de o cârjă. Nu ştiam dacă asta era din cauza atrofierii muşchilor sau avea legătură cu creierul. Cert este că la ultimul control medicul a văzut o formaţiune pe creier şi s-a pus problema în două moduri: ori să se intervină doar pentru biopsie, ori să se scoată în întregime ce era acolo. S-a optat pentru a doua variantă, iar miercuri, la ora 9.30, medicul Sergiu Stoica de la spitalul Monza l-a operat prin acelaşi sistem ca şi anul trecut, neuronavigaţie (n.r. tehnică modernă utilizată în neurochirurgia asistată computerizat). Intervenţia a durat aproape două ore, iar diagnosticul va fi stabilit abia peste două săptămâni, după biopsie. Atunci vom vedea dacă formaţiunea respectivă este sau nu periculoasă”, a declarat pentru Click!, Edi Iorga.

Doar soţia şi copiii i-au fost alături

Dacă anul trecut, la spital a fost prezentă şi Florenţa Marin, managerul şi, ­totodată, iubita lui Leo, anul acesta doar familia i-a fost alături: soţia Paula şi băieţii Edi (26 de ani) şi Paul (19 ani). “Eu, frati-miu, mama ne-am mobilizat încă de dimineaţă şi suntem toţi lângă el. ­Deocamdată nu ştim cât vom sta aici, nu am aflat când se va externa”, a mai spus Edi. 

Fanii însă pot sta liniştiţi.  Concertele programate cu trupa Pact nu se vor amâna, pentru că vor fi susţinute de Codruţ, artistul angajat ca dublură a lui Leo.

Mai multe