Lorelai Moșneguțu, majorat în pandemie. Ce cadouri a primit

30 septembrie 2020 20:37   Vedete românești
Ultima actualizare:

29 septembrie 2020 este ziua pe care Lorelai Moșneguțu, câștigătoarea „Românii au talent” din 2017, nu o va uita niciodată. A împlinit 18 ani și a avut un majorat atipic. Dacă în anii trecuți a petrecut cu prietenii și colegii, de data aceasta pandemia i-a dat planurile peste cap.

„Fetița” fără mâini de la „Românii au talent” nu mai e tocmai „fetiță”. A crescut, e majoră și a devenit o domnișoară frumoasă și cochetă. Ca mulți alți tineri născuți în anul 2002, a avut o petrecere de majorat cum niciodată n-a visat. „Dacă în alți ani făceam party cu prietenii și colegii de la școală, acum nu s-a mai putut. Dar mi-au făcut ziua frumoasă toți cei care mi-au scris, m-au sunat să mă felicite, unii chiar din străinătate. Pentru mine, a fost o zi fericită. Am primit cadou o rochiță frumoasă și un laptop performant”, ne-a spus Lorelai Moșneguțu. Ca să înveselească și mai mult atmosfera, mama ei a decorat sufrageria cu baloane colorate, i-a gătit mâncarea preferată și i-a comandat un tort pe care l-au mâncat în familie.

Vrea să dea la două facultăți

Uitându-se în față, la viitorul ei, Lorelai are planuri mari. Actualmente elevă în clasa a XI-a la secţia de Canto Clasic a Liceului de Arte «Bălaşa Doamna» din Târgovişte, ea se gândește deja la facultate. Vrea să dea la Psihologie sau la Muzică, poate chiar la ambele simultan. „I se potrivesc și o vor ajuta în viață să aibă o meserie și să se întrețină singură. Eu am 68 de ani, știu că va veni o vreme când n-o să mai am forța fizică să o ajut. Îi va fi alături fiul meu în vârstă de 46 de ani, căruia îi zice tată, împreună cu familia lui”, se gândește mama Vio. Chiar dacă nu a înfiat-o încă pe Lorelai în acte (n.r. Este în plasament), promite să o facă după terminarea facultății. „Aș fi putut să o fac acum, odată cu împlinirea vârstei de 18 ani. Dar din punct de vedere financiar situația actuală ne ajută mai mult. În primul rând eu am pensia mică și nu m-aș încadra. În plus, nu aș avea posibilitatea să o țin în facultate. Așa, ea are acum mai multe beneficii și facilități de la stat”, spune Viorica Pârvan, femeia care a crescut-o pe Lorelai încă de când era bebeluș.

3 lucruri pe care și le spunea de mică în oglindă

Lorelai Moșneguțu și-a meritat cu adevărat titulatura de „cel mai talentat român”, câștigată în 2017. Cu doar două degete, şi acelea de la picioare, cântă la pian, la chitară, scrie cu o dexteritate fantastică şi pictează tablouri. A publicat 10 cărţi, are o voce superbă, ține concerte, joacă în piese de teatru, a câştigat zeci de diplome şi trofee. Cum reușește? Mama ei a învățat-o încă de mică. „Pe când avea doar câteva luni îi agăţam jucăriile mai sus, ca să o forţez să-şi întindă picioarele după ele. Pluşurile îi plăceau cel mai mult. Apoi i-am pus un creion între degete şi am învăţat-o să scrie. La 5 ani desena foarte bine şi ştia alfabetul. A avut nevoie şi de motivaţie, de încredere. De la trei ani, o puneam să îşi spună în faţa oglinzii «sunt frumoasă, sunt deşteaptă şi voi ajunge celebră».  Până la 6 ani a spus zilnic în faţa oglinzii aceste cuvinte. Cea de-a doua deviză pe care o repeta în faţa oglinzii e «cad de 10 ori şi mă ridic de 20 de ori», pentru că, până la 4 ani era emotivă, nesigură pe ea şi nu se putea ridica în picioare. A treia ei deviză e «trăiesc cu intensitate fiecare clipă, fac nu ceea ce-mi place, ci îmi place ceea ce fac»”, mai spune mama Vio.

Mai multe