Lucian Mîndruță, primul grătar făcut acasă: „Am fost domesticit”
Pentru majoritatea românilor care locuiesc la casă, cea mai bucurie este să facă un grătar în curte. Lucian Mîndruță este excepția de la regulă. Deși locuiește în actuala casă de 17 ani, nu a făcut niciodată grătar. Până acum. Concluzia lui: „am fost domesticit”.
Niciodată în 17 ani nu i-a trecut vreodată prin cap măcar să se uite la raionul de grătare din magazine, darmite să cumpere unul și să-l instaleze în curte. În acest weekend a cedat. „De vină” pentru schimbarea sa a fost izolarea aceasta la domiciliu impusă de pandemie.
„Am luat cel mai ieftin și mai mic grătar și-am făcut cu totul 12 mici, pe casre i-am împărțit la patru. Plus câte o bere de cap de locuitor. Și cum stăteam eu așa, cu furculița peste drăcia aia fierbinte, am realizat un lucru: am fost domesticit. Am fost un animal sălbatic, acum trăiesc în captivitate. Am fost un spirit liber, legat de cele lumești printr-un fir subțire de pizze și burgeri. Am fost un om care putea trăi zile întregi cu brânză, roșii și pepeni. Și după aia a venit virusul. Azi sunt un prizonier care întoarce micul de pe o parte pe cealaltă, tot așa cum condamnatul dintr-o închisoare de maximă securitate se întoarce la fiecare cinci metri, când se plimbă în curtea interioară. Am făcut mici. La gratar. Cu mâinile mele”, a scris el pe pagina sa de socializare, parcă șocat cumva de propriul gest.
Omul de radio și de televiziune a simțit nevoia să povestească acest eveniment unic și să facă singur anunțul „ca să nu aflați de la vecini”, după cum recunoaște, cu umoru-i caracteristic.