Mama Zina, serbată la 82 de ani de manechinele «Epocii de Aur»

17 iunie 2018 19:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Zina Dumitrescu nu a fost uitată de fetele pe care le-a ajutat să cunoască celebritatea, astfel că vineri ele au invitat-o la un local din Herăstrău, unde i-au pregătit o masă plină de bunătăţi. Sărbătorita le-a mulţumit cu lacrimi în ochi pentru această surpriză. Din păcate, unicul său fiu, Cătălin Negreanu, nu a mai căutat-o, ba chiar a lăsat-o cu datorii foarte mari la azilul din Snagov, unde Zina stă din 2011.

Daniela Săvuică, Maria Andrei, Dana Androne, Adela Surugiu-David, Camelia Ilie (fostă Miss România 1992), Cristina Nedelcu (fostă Miss Montreal 1992) şi, nu în ultimul rând, Valentina Pelinel au pus la cale o mare petrecere pentru Zina Dumitrescu, de ziua ei de naştere. Dacă anul trecut ele au serbat-o la Azilul din Snagov, unde ea stă de şapte ani, de data aceasta au ”furat-o” cu maşina şi au dus-o la un restaurant de fiţe din Herăstrău, unde o aştepta o masă plină cu mâncărurile preferate, meniu din care nu a lipsit şi un tort imens. După ce şi-a pus o dorinţă şi a suflat în lumânări, invitatele i-au cântat ”La mulţi ani!”.

Zina petrece timpul citind romane de dragoste

”Aniversarea a fost sâmbătă, dar noi am serbat-o vineri, în avans, la o terasă în Herăstrău. S-a bucurat mult. Şi noi ne-am bucurat că ea este bine”, ne-a spus fostul fotomodel Maria Andrei. Zina Dumitrescu a avut o viaţă de roman. Vestita creatoare de modă s-a născut în Republica Moldova, în Judeţul Ismail: ”Tatăl meu a fost comandant în garda regală. Pe vremea aceea, ca să te poţi mărita cu un ofiţer trebuia să ai dotă, iar mama mea provine dintr-o familie de oameni foarte înstăriţi din Huşi. Mama m-a avut la o vârstă foarte fragedă, s-a măritat la 17 ani jumătate şi m-a născut după un an de la căsătorie. După război a trebuit să ne refugiem în România, tatălui meu i s-au echivalat studiile şi a venit ca inginer la „Sovrom petrol”, combinatul petro-chimic din Piteşti”, povestea ea, în urmă cu câţiva ani.  

Zina are un fiu, cu regizorul Marin Negreanu, dar a mai fost măritată cu Nicolae Rădulescu Botică, secretarul Sectorului 1, dar şi cu conferenţiarul Costin Dumitrescu, care a încetat din viaţă  în 2009. Cătălin, băiatul ei, a adus-o în 2011 la Azilul din Snagov, pe motiv că trebuia supravegheată de cineva în permanenţă. Din păcate, susţin apropiaţii ei, acesta nici că a mai vizitat-o, ba, mai mult, a lăsat-o şi cu datorii de mii de lei la azilul patronat de Ion Cassian. Acesta s-a văzut nevoit să scoată bani din buzunar pentru a-i acoperi femeii taxele: ”Ea mai pofteşte la câte ceva, vrea prăjituri şi pizza, trebuie să îi cumpăr din oraş. Pe Zina o îndrăgim foarte mult, este iubită de toţi pensionarii de aici, este o femeie inteligentă, care citeşte şi acum foarte mult”, a menţionat acesta.  

A cochetat cu actoria în anii tinereţii!

Zina Dumitrescu a absolvit Facultatea de Drept, ca mai apoi să se dedice exclusiv modei. La 30 de ani, a devenit directorul  Casei de modă Venus. Puţină lume ştie însă că ea a fost şi actriţă, în anii tinereţii, rolul cu care se mândreşte fiind cel din “Tată de duminică”, peliculă regizată de Mihai Constantinescu. Zina Dumitrescu şi-a jucat propriul rol, alături de nume grele ale filmului şi teatrului românesc: Amza Pellea, Gina Patrichi şi Olga Delia Mateescu. Pe genericul filmului amintit, Zina Dumitrescu figurează cu numele ei de fată, Zenobia Bogoş. Creatoarea de modă a mai bifat apariţii în “O muscă cu bani” şi în “Bădăranii”, filme de succes, la acea vreme. 

Mai multe