Maneliştii, obligaţi de instanţă să plătească 40.000 de lei lui C.V. Tudor şi Marian Nistor

19 martie 2015 18:23   Vedete românești
Ultima actualizare:

Executorii judecătoreşti o să viziteze studiourile maneliştilor în scurt timp pentru a recupera de la aceştia peste 40.000 de lei, bani oferiţi de instanţă sub formă de despăgubiri pentru plagiat.

"Fă-mă Doamne o lacrimă", melodia lansată de Marian Nistor pe versurile poeziei lui Corneliu Vadim Tudor a fost obiectul unui lung proces de plagiat intentat de autorii originali, interpreţilor Gabi de la Oradea, Jean de la Craiova şi Adi de la Vâlcea. Instanţa a decis printr-o hotărâre definitivă şi irevocabilă ca interpreţii mai sus numiţi să plătească daune morale în valoare de 40.000 de lei în părţi egale ataât compozitorului cât şi textierului melodiei originale.

Numele unui al patrulea interpret apare în dosar însă acesta este singurul care nu a fost găsit vinovat de instanţă. În baza unui contract încheiat cu o casă de producţie, Daniela Gyorfi a cântat această melodie în concerte şi petreceri private, cei cu care artista a semnat declarând că deţin drepturile de proprietate ale acestei piese. Prin urmare completul de judecată a decis ca interpreta să fie achitată, fiind nevinovată, iar denunţătorul, Marian Nistor este obligat să-i achite cântăreţei cheltuielile de judecată.

Mai multe