Mariana Moculescu dezvăluie: ”Fiul lui Horia Moculescu se născuse aproape orb!”

31 martie 2015 19:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Horia Moculescu (78 de ani) are sufletul zdrobit de durere. În urmă cu exact șapte ani, Ionuț, fiul vestitului compozitor, a încetat din viață la numai 31 de ani, după ce s-a prăbușit pe caldarâm, de la etajul 5 al blocului din Berlin în care locuia. Mariana Moculescu, mama lui vitregă, cea care l-a îngrijit câțiva ani, ne-a povestit că Ionuț a avut o viață chinuită de boli.

Marele compozitor a primit o veste devastatoare pe 1 aprilie 2008: fiul lui, Ion Horia Moculescu, care locuia cu mama lui, Ana Maria, cea de-a treia nevastă a artistului, la Berlin, încetase din viață. Mulți au susținut, la acea vreme, că bărbatul și-ar fi pus capăt zilelor.

Însă Mariana Moculescu, ultima nevastă a lui Horia, ne-a povestit întocmai cum au stat lucrurile: ”Nu s-a sinucis cum s-a zvonit, a fost un accident. El fusese diagnosticat cu Hepatita C, făcea tratament cu Interferon, dar și cu alte pastile, care l-au băgat în depresie. În  acea seară, a vrut să repoziționeze antena tv de pe balcon, dar pentru că era foarte amețit din cauza tratamentului, s-a dezechilibrat și a căzut de la etajul 5”.

Dar Ionuț a avut probleme de sănătate încă din naștere. ”Fiul lui Moculescu se născuse aproape orb. Purta ochelari fumurii, căci cu un ochi nu vedea absolut deloc, iar la celălalt avea dioptrii -13, adică enorm. S-a chinuit toată  viața cu vederea, a fost operat de câteva ori în Germania, unde locuia cu mama lui, Ana Maria. Toate cheltuielile au fost suportate de tatăl său vitreg, Klaus Carmienke, arhitect de profesie, care l-a ținut și la studii, în Berlin. Horia îmi zicea adesea că se simte prost că de fiul lui are grijă altcineva. Ionuț era un bărbat foarte deștept, a făcut Politologie, avea și doctoratul luat”, ne-a mai dezvăluit Mariana Moculescu.

«Îi pot spune Marianei mamă?»

Mariana l-a cunoscut foarte bine pe fiul lui Horia Moculescu, pentru că, preț de câțiva ani, i-a fost mamă vitregă. ”Îmi era tare drag. Uneori îl scăpam din gura lui Horia, căci el era mai strict și mai nervos. De pildă, într-o zi, în drum spre mare, Ionuț poftea la pepene galben, dar Moculescu i-a interzis să facă mizerie în mașină. Eu, văzând că băiatul s-a supărat, am rupt pepenele cu mâna și i-am dat să mănânce. Atunci, s-a uitat spre Horia și i-a zis: «Tată, îi pot spune mamă Marianei?»”, ne-a mai dezvăluit femeia.

Ionuţ Moculescu are un băiat

Ionuț a trăit, în Germania, o mare decepție amoroasă: ”Se îndrăgostise, înainte să se îmbolnăvească de Hepatita C, de o balerină cu zece ani mai mare decât el, însă mama lui nu a fost de acord cu această relație. Prin urmare, balerina l-a părăsit pe Ionuț, iar când a plecat l-a luat cu ea și pe fiul lor, Leon, acum în vârstă de 15 ani”.

Nidia Moculescu, fiica lui Horia și a Marinei Moculescu, a avut o relației foarte bună cu Ionuț, iar când a aflat că fratele ei iubit a murit, a fost la un pas de leșin. ”Nidia era încântată de Ionuț, el o răsfăța, păstrau legătura, după ce el s-a mutat la Berlin. Când el a murit, fiica mea a fost devastată, pentru că Ionuț era un tip deștept și amuzant, iar ei îi făcea mare plăcere compania lui”, și-a încheiat Mariana Moculescu dezvăluirile despre fiul ei vitreg care a sfârșit într-un mod atât de tragic, lăsând în urmă un munte de durere. 

Mai multe