Marina Voica s-a întors la muncă, la 84 de ani: «Joc rolul bunicii pe care familia o duce la cămin»

27 septembrie 2020 20:29   Vedete românești
Ultima actualizare:

Îndrăgita solistă de muzică uşoară Marina Voica a revenit în faţa camerelor de filmat, dar nu ca solistă, ci, surpriză, ca actriţă. S-a descurcat perfect în rolul din pelicula "Bucureştiul văzut de sus", regizată de Andrei Răuţu, unde a fost susţinută de doi artişti de calibru, Elvira Deatcu şi Ştefan Iancu.

La 48 de ani de când a jucat în pelicula “Ţărmul n-are sfârşit”, a regizorului Mircea Săucan, Marina Voica a acceptat să revină în faţa camerelor pentru scurtmetrajul “Bucureştiul văzut de sus”, în regia lui Andrei Răuţu (34 de ani). Artista a vorbit cu emoţie despre acest proiect: “Este povestea lui Coni, o bătrână fermecătoare care trebuie să-şi părăsească casa, deoarece familia ei nu mai poate avea grijă de ea. În drum spre casa de îngrijire a bătrânilor, o umbră de vinovăţie începe să-i cuprindă pe cei din familia ei pentru ce urmau să facă. Această ofertă a venit anul trecut în primăvară şi mi-am zis că ia uite ce propunere primesc eu acum la bătrâneţe. Am mai cochetat cu camerele de luat vederi şi am mai apărut într-un film şi în emisiuni de varietăţi. Însă, de data aceasta, este un rol care seamănă cu mine, am început şi eu să uit, sunt deja în vârstă. Mi-a plăcut ce am făcut acolo şi Andrei, regizorul, mi-a spus că m-a văzut la alte probe pe care le-am dat pentru rolul din «La Gomera», filmul lui Corneliu Porumboiu”.

Regizorul Andrei Răuţu ne-a povestit despre această colaborare: “Am cunoscut-o pe Marina Voica la un alt casting acum câţiva ani şi mi-a plăcut, am zis că vreau şi trebuie să lucrez cu ea. M-am gândit că ar fi bună pentru rolul bunicii din acest film, pentru că are o fragilitate exterioară şi o energie intensă în interior. Ne-am întâlnit cu mult înainte de a începe filmul, să facem pregătirile şi să-i ofer nişte indicaţii speciale, pentru că mi-a trebuit ceva timp până să o scot din zona ei de confort, un star muzical, o doamnă cu un parfum de epocă special. Filmul va fi proiectat la Iaşi, pe 2 octombrie, şi posibil să aibă o proiecţie şi în Bucureşti, la un eveniment special”.

Citește și:

Ți se rupe sufletul! Singură în izolare, Marina Voica se uită peste gard, după un vecin cu chef de vorbă

Povestea tragică de dragoste a Marinei Voica. Cancerul i-a răpus marea iubire la doar 41 de ani

Mai multe