Marioara Murărescu ar fi împlinit 71 de ani! Gestul emoţionant al fiului

1 octombrie 2018 13:02   Vedete românești
Ultima actualizare:

Cunoscuta realizatoare de emisiuni folclorice de la TVR, Marioara Murărescu, ar fi împlinit azi vârsta de 71 de ani. Aceasta a murit de cancer, în urmă cu 4 ani.

Marioara Murărescu ar fi împlizit azi, 1 octombrie, 71 de ani. Contestată de unii, adorată de alții, realizatoarea a scris istorie în Televiziunea Română. Marioara Murărescu s-a stins din viață pe 30 ianuarie 2014 și a fost înmormântată la Cimitirul Cernica de lângă București. Ani de zile a dus o luptă grea cu o boală necruțătoare, cancerul. Fiul acesteia, Petre, a marcat ziua de azi cu un mesaj și o poezioară pe Facebook. ”Astăzi, 1 octombrie, ar fi  fost ziua mamei mele. Mulțumim tuturor celor care își aduc aminte de ea cu drag”, a scris Petre Murărescu. Iată și poezia:

”Sufletele-s efemere,Ce-a rămas e doar tăcere.O tăacere apăsătoare,Care uneori ne doare.

Mai avem doar amintirea,Omului ce-a fost odată.Și cu bune și cu rele,Să ne bucurăm de ele.

Câtă vreme ne-amintim,Munca lor nu va muri.Va fi dusă mai departeNelăsată deoparte”.

Realizatoarea s-a născut pe 1 octombrie 1947, la Câmpulung Muscel. A prezentat și realizat ani de zile la TVR celebra emisiune "Tezaur folcoric, unde au devenit cunoscuți numeroși interpreți de gen. Marioara Murărescu a absolvit Conservatorul de Muzică "Ciprian Porumbescu" din Bucureşti, în 1972. În 1971 şi-a început cariera la radioul public, iar în 1977 s-a angajat la TVR, ca realizator de emisiuni folclorice.

Prima încercare de realizare a celebrei emisiuni "Tezaur Folcloric" a avut loc în 1978, dar abia în 1982 a primit un spaţiu fix în grila de programe a televiziunii. De-a lungul carierei sale a organizat numeroase festivaluri de folclor, concerte de colinde, emisiuni duplex cu Televiziunea Moldova, la Bucureşti şi Chişinău. A realizat primul disc de aur "Tezaur folcloric" (1992), prima casetă video "Tezaur folcloric" (2000), lucrarea "Cu ochii lumii" (cuprinzând diverse opinii despre emisiunea "Tezaur folcloric"). 

Mai multe