#Exclusiv Click!

Marius Țeicu, desemnat „Campionul Șlagărelor”, la 7 ani de la decesul fiicei. Octavian Ursulescu: „Refuză să mai cânte în public, din cauza emoțiilor.” Ce cochetă e soția compozitorului!

20 noiembrie 2024 12:55   Vedete românești

Marius Țeicu (79 de ani), unul dintre cei mai talentați compozitori români, bifând colaborări de excepție cu marile voci, Corina Chiriac și Angela Similea, a fost desemnat „Campionul Șlăgărelor”. Premiul, acordat, zilele trecute, de Revista „Actualitatea Muzicală”, a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, vine la 7 ani de la decesul unicei fiice. Prezentatorul Octavian Ursulescu, care, de altfel, i-a înmânat valorosul trofeu, face dezvăluiri, exclusiv pentru Click!

Octavian Ursulescu: „Marius Țeicu nu mai cântă în public”

Vestitul compozitor Marius Țeicu a avut un munte de emoții, zilele trecute, când Revista „Actualitatea Muzicală”, a Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, i-a acordat Trofeul „Campionul Șlagărelor”. De ce însă marele artist este văzut foarte rar pe scenă, la evenimente și la spectacole? Prezentatorul Octavian Ursulescu ne-a vorbit, exclusiv pentru Click!, despre bunul său prieten, căruia i-a acordat acest premiu valoros:

„Marius Țeicu este în fiecare an președintele juriului la Festivalul internațional de muzică ușoară „George Grigoriu”, de la Brăila. Acolo, la Gală, înmânează premiul I și, la insistențele publicului, cântă împreună cu acesta un refren al unui șlagăr, „Nu-mi lua iubirea” și, mai ales, „O portocală”. Dar el nu mai cântă în public și, din cauza emoțiilor, nu mai participă de multă vreme la concursuri de Creație sau la emisiuni TV în direct”.

Invitat de Fugo, fostul lui student, la concertul de la Sala Palatului

Compozitorul Marius Țeicu a fost însă răsfățatul organizatorilor de evenimente, în luna noiembrie, fiind invitat la spectacole muzicale de excepție. A venit însoțit și de distinsa lui soție, Rodica Țeicu:

„Pe 3 noiembrie, a fost prezent la Sala Palatului, la concertul lui Paul Surugiu-Fuego. Compozitorul Marius Țeicu l-a fost urmărit cu emoție, din primul rând, pe fostul său student, premiat pentru cele 13 sezoane de mare audiență ale emisiunii sale de la TVR 2, „Drag de România mea”, dar și pentru uriașul succes al tuturor concertelor sale, în țară și peste hotare.

Prezent la spectacolul lui Aurelian Temișan, de la Teatrul Național

Iar pe 18 noiembrie, la Teatrul Național, Aurelian Temișan l-a omagiat pe Marius Țeicu în spectacolul „Oameni”, în care au mai cântat Monica Anghel, Adrian Daminescu și Nico. De parcă nu avea destule emoții, în aceeași zi, pe 18 octombrie 2024, la Ateneul Român,

Revista „Actualitatea Muzicală” a Uniunii compozitorilor și muzicologilor din România i-a acordat lui Marius Țeicu premiul „Campionul șlagarelor”. În cadrul acestei gale, care a fost prezentată de prof. univ. dr. Mihai Cosma, redactor-șef, și de Octavian Ursulescu, la rândul lui redactor fondator, din 1990”. 

Adrian Daminescu a primit Premiul „Forța Talentului”

Și Adrian Daminescu, artistul care a învins cancerul de plămâni, a fost premiat:

„Adrian Daminescu a fost răsplătit ce premiul „Forța talentului”, atât pentru calitățile sale vocale remarcabile, cât și pentru puterea de a învinge toate obstacolele apărute în viața lui. Compozitorului, profesorului și pianistului Mircea Tiberian i s-a înmânat distincția „Jazz Forever”, iar Simona Strungaru, dirijoarea Big-band-ului Radio, a primit premiul pentru „Proiecte artistice originale””, a mai adăugat Octavian Ursulescu, exclusiv pentru Click!

Marius Țeicu, confesiuni după decesul unicei fiice: „Sunt debusolat, sper ca Dumnezeu să mă întărească”

Marius Țeicu și-a pierdut unica fiică, în urmă cu șapte ani, la scurt timp după ce fusese diagnosticată cu leucemie. Durerea lui e fără margini: 

„În ziua în care s-a născut Patricia, am declarat un lucru, că a fost cel mai fericit moment din viaţa mea. Acum cred că e cel mai greu moment, când a plecat în ceruri. A fost un copil bun, a fost un om generos, apropiat de copiii pe care îi diviniza, zicea că trebuie să se facă bine, să aibă grijă de ei. Era foarte optimistă, extraordinar de luptătoare.

A sperat până în ultimul moment. A fost convinsă că se va face bine, dar, uite, cu o boală ca asta, nu s-a mai putut face nimic. Pot să vă spun că sunt debusolat, am fost foarte apropiaţi”. A recunoscut că peste această durere e greu de trecut: „Suntem bulversaţi. Sper ca Dumnezeu să mă întărească”, spunea el, în ziua înmormântării. 

Mai multe