Matilda Pascal-Cojocăriţa îşi tratează bronşita la salină

19 iulie 2016 22:16   Vedete românești
Ultima actualizare:

Matilda Pascal-Cojocăriţa a încercat zeci de tratamente pentru bronşita cronică de care suferă de peste zece ani, însă fără vreun rezultat. Ca o ultimă alternativă, medicii au îndrumat-o spre salină, starea de sănătate a solistei devenind pe zi ce trece tot mai bună.

Artista, desemnată Miss România, în 1979, la Costineşti, se confruntă cu probleme respiratorii, mai exact cu o bronşită de care nu mai reuşeşte să scape. Nici măcar antibioticele nu o mai ajută, ea acuzând dureri de cap şi tuse. 

Şi, cum Matilda Pascal-Cojocăriţa (57 ani) locuieşte alături de soţul ei, violonistul Ştefan Cigu şi la Sovata, la o distanţă de numai 9 kilometri de Salina de la Praid, solista se duce tot mai des acolo, în speranţa că problemele ei de sănătate se vor mai ameliora: ”Trebuie să fac o cură de măcar o săptămână pentru bronşita mea, ca să mă asigur pentru la iarnă. În fiecare an stau în salină cât pot de mult, de la 5 zile în sus, câte 4 ore. Am rămas cu o sensibilitate, iar  antibioticele noastre nu-şi mai fac efectul”, a spus ea, pentru Click!

Dar, Matilda nu are timp să se plictisească în salină. Merge la restaurant, joacă tenis de masă într-un loc special amenajat şi face gimnastică cu un profesor.

”Avem de toate acolo, chiar şi un bar, dar şi o bisericuţă. Numai că şi aici trebuie să te îmbraci gros”, completează ea. Biletul de intrare costă 20 de lei pe zi, însă Matilda Pascal-Cojocăriţa şi soţul ei, violonistul Ştefan Cigu, şi-au făcut abonament pentru 5 zile, pentru care au plătit împreună 120 de lei.

Click! spune

Salina Praid are o temperatură între 14-16ºC şi umiditate scăzută 66-70%. Aerul este puternic ionizat, deosebit de eficient în tratarea afecţiunilor respiratorii. Baza de tratament, aflată la «orizontul 50», la o adâncime de 120 m, are o lăţime de 20 m, o înălţime de 14 m şi o lungime de mai multe sute de metri. Aici se tratează cei suferinzi de boli ale căilor respiratorii.

Mai multe