Meniul de Sărbători al lui Carmen Brumă și 5 sfaturi ca să mănânci bombe calorice fără să te îngrași
Carmen Brumă ştie întotdeauna cum şi cât să mănânce în perioada Sărbătorilor. Vedeta face mult sport şi este extrem de atentă în privinţa alimentaţiei, însă acum am aflat, exclusiv pentru Click!, ce preparate tradiţionale conţine masa de Crăciun a vedetei.
“Pentru mine, cozonacul este “piesa de rezistenţă” din perioada Sărbătorilor. Îmi place cozonacul cu de toate şi în perioada Sărbătorilor mănânc respectând regulile pe care le amintesc în pragul Sărbătorilor de iarnă pe blogul meu. În ultimii ani am avut două feluri de cozonac în casă, cu şi fără gluten pe care de obicei îi comandăm”, a declarat Carmen Brumă pentru Click!.
Chiar dacă la 43 de ani are pătrăţele pe abdomen, pentru că este o împătimită a sportului, vedeta îşi permite să guste din preparatele tradiţionale de Sărbători. “Cozonacul, sarmalele (în foi de varză şi în foi de viţă-de-vie), salata de boeuf… cam astea sunt mâncărurile care ne plac şi se mănâncă la noi în casă în perioada Crăciunului. Dacă fac sau nu sarmale? Carmen Brumă ştie să facă sarmale, dar nu le face în fiecare an pentru că Vlad are două bunici pricepute care abia aşteaptă să îşi arate talentele… Nu fac excese de sărbători. Fac sport constant fără să ţin cont dacă e sărbătoare sau nu”, a mai adăugat vedeta.
Ca în fiecare an, Carmen Brumă vine în ajutor cu câteva sfaturi în preajma Sărbătorilor de Crăciun. Deoarece cu toţii avem tendinţa de a mânca până la epuizare. Iată de ce anume ar trebui să ţinem cont pentru a nu ne îngrăşa în această perioadă!1. Foarte important e momentul zilei în care alegeţi să consumaţi alimente periculoase pentru siluetă. Dacă vreţi să mâncaţi cozonac, prăjituri, gogoşi, şorici, cartofi prăjiţi, tobă, salată de boeuf încercaţi să le mâncaţi în prima parte a zilei, până în ora 15. În acest fel îi veţi da organismului şansa de a consuma energia provenită din alimentele respective, nu să o stocheze sub formă de grăsime.
2. Masa de seară ar trebui să conţină obligatoriu o salată din legume proaspete şi să fie cu 2-3 ore înainte de a vă culca. Datorită conţinutului de fibre, senzaţia de saţietate va apărea mult mai repede şi veţi mânca mai puţin fără să percepeţi acest lucru ca pe o restricţie.3. Când încălziţi sarmalele faceţi-o într-un vas separat în care puneţi o cană de apă, astfel încât toată grăsimea care iese din ele să rămână în cratiţă. Nu uitaţi de ardeiul iute care are proprietatea de a creşte arderile 2-3 ore după masă, prin urmare consumaţi-l fără reţineri. O sarma din carne de porc gătită cu slănină poate ajunge la 250-300 de calorii, iar una din carne de pui sau curcan cu foarte puţin orez are aproximativ 100-150 de calorii. Eu fac sarmale cu quinoa în loc de orez. Quinoa se digeră uşor şi are o cantitate mai mare de proteine în comparaţie cu orezul.
4. Nu consumaţi fructe proaspete sau uscate şi oleaginoase (caju, migdale, alune, arahide etc) pe lângă dulciurile tradiţionale, ci în loc de acestea. Dacă mâncaţi cozonac sau prăjituri, renunţaţi la fructe! Singura excepţie e ananasul crud, doar câteva cubuleţe (30-50 grame).5. Mişcarea zilnică este singura soluţie pe care o aveţi dacă vreţi să mâncaţi orice şi să nu vă îngrăşaţi.
Top preparate de Crăciun la care trebuie să fii ponderat
- Slănina, toba, jumările - au multă grăsime şi trebuie consumate în cantităţi mici: 30-50 grame.
- Cozonacul – se mănâncă în prima parte a zilei sau după un antrenament (sau altă formă de mişcare fizică). Cantitate: o felie maximum două pe zi.
- Salata de boeuf - marea problemă este maioneza, cu cât mai puţină, cu atât mai bine! Cantitate: 3 linguri dacă o mâncaţi ca fel unic!
- Alcoolul - Nu mai mult de 3 pahare pe zi! Pentru fiecare pahar de alcool bea 300 ml de apă plată.