Mesajul soţiei lui Dumitru Fărcaș, după moartea artistului: „Mi-am pierdut perechea!“

9 august 2018 7:43   Vedete românești
Ultima actualizare:

Zeci de clujeni au venit, ieri, începând cu ora 14.00, la Casa de Cultură a Studenţilor, în Sala Dumitru Fărcaş, pentru a aduce un ultim omagiu maestrului Dumitru Fărcaş. Soţia acestuia, Elena, a transmis un mesaj emoţionant. Astăzi va avea loc înmormântarea.

Sicriul învelit în tricolor unde se odihneşte „cavalerul taragotului”, amplasat pe scenă, este păzit în permanenţă de o gardă de onoare a Jandarmeriei. În faţă, pe  masă acoperită cu pânză albă stă taragotul de care Dumitru Fărcaş nu s-a despărţit niciodată, scrie adevarul.ro.

Un buchet mare de flori albe şi o fotografie din tinereţe a maestrului completează peisajul. Pe ecranul din spatele scenei rulează un film realizat pentru sărbătorirea împlinii vârstei de 80 de ani, ocazie cu care pe aceeaşi scenă Fărcaş a susţinut un concert extraordinar. S-a întâmplat în urmă cu numai 3 luni, iar „maestrul a fost într-o formă extraordinară”, au spus cunoscuţii. 

În partea stângă a scenei, pe câteva scaune, au luat loc familia şi cunoscuţii. Soţia Elena şi fiica Andreea au primit condoleanţe de la zeci de clujeni. 

Cu lacrimi în ochi, soţia lui Dumitru Fărcaş a declarat pentru „Adevărul”:  „E foarte trist. Mi-am pierdut perechea, dar va rămâne o stea strălucitoare pe cer care ne va veghea şi ne va îndemna să ne  iubim tradiţia. Iubiţi-vă tradiţia, neamul, portul şi, mai ales, iubiţi-vă patria. Asta şi-a dorit. Rămas bun, dragilor! El vă iubeşte şi vă veghează de acolo, de sus”. 

Mai multe