Mesajul tulburător al învinsului de la ”Chefi la cuțite”. La ce a renunțat pentru concurs

16 noiembrie 2016 12:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Final dramatic pentru show-ul ”Chefi la cuțite” marți, 15 noiembrie, la Antena 1. Câștigătorul s-a decis la desert, iar învingătorul a luat premiul de 30.000 de euro. Este vorba despre ”elevul” lui chef Florin Dumitrescu, Cristian Voicu. Învinsul, Alex Bălan, a transmis un mesaj impresionant după concurs.

Alex Bălan a renunțat la o viață așezată la Londra, la o slujbă bună, într-un restaurant cu pretenții, numai pentru a se dedica în totalitate emisiunii ”Chefi la cuțite”. Tânărul de 26 de ani i-a promis fiului său de numai nouă luni că va câștiga concursul pentru el.

Curajos, încrezător în calitățile și ideile lui, Alex Bălan a riscat de la început, când a vrut să impresioneze juriul cu o farfurie foarte complicată (piept de rață cu sos de soc afumat, apă de pătrunjel, gulie marinată și tulpină de broccoli), până la sfârșit, când a pierdut din cauza desertului conceput de el.

Imediat după anunțarea câștigătorului, Alex le-a mulțumit tuturor celor care l-au susținut până în finală și și-a recunoscut cavalerește înfrângerea. ”Dragii mei, cam asta a fost. Și cu bune, și cu rele, si cu nebunii, și fără. Am vrut să îmi păstrez stilul și să risc, să arăt oamenilor un nou stil de gătit și alt gen de pus în farfurie. Până la urmă, un risc m-a dus în finală și altul m-a făcut să o pierd. A fost un show pe care l-am tratat foarte serios, am tras cu dinții și inima de fiecare secundă. M-am bucurat, am plâns, am sângerat, am câștigat admirația și respectul multor oameni și asta contează mai mult decât 30.000 de euro”, a scris învinsul de la ”Chefi la cuțite” pe contul personal de Facebook.

Tânărul a primit imediat laude pentru prestația lui din finală și încurajări pentru ceea ce va urma. Un lucru e clar, Alex a impresionat pe multă lume cu talentul lui, nu doar pe chef Sorin Bontea, cel care l-a ajutat de-a lungul emisiunii. E de așteptat, așadar, ca ofertele să curgă pentru tânărul din Botoșani.

A învățat meserie de la bucătarul reginei

Alex a ajuns bucătar din întâmplare. Cum nu-și găsea de lucru în orașul natal, a plecat împreună cu soția lui în Anglia, unde s-a înscris la o școală de bucătari. I s-a părut atunci că este cel mai ușor lucru pe care l-ar putea face, după ce lucrase într-o spălătorie de mașini. A învățat meserie de la unii dintre cei mai buni bucătari din Londra, printre care și unul din foștii bucătari ai reginei.

I-a plăcut și a dat dovadă de talent, așa că tânărul a țintit sus. Înainte de a veni la ”Chefi la cuțite” a lucrat ca sous-chef într-un restaurant cu pretenții din Londra, adică a doua cea mai importantă persoană din bucătărie. Experiența londoneză s-a simțit încă din faza preselecțiilor, iar curajul tânărului de a merge pe drumul lui a fost apreciat de cei trei chefi.

Mai multe