Mioara Roman a fost externată. Catinca Roman: ”Mama se simte bine! Nu are voie decât lichide!”

21 ianuarie 2021 14:11   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mioara Roman a fost externată în această dimineață de fiicele sale, Oana și Catinca, după ce a suferit miercuri o intervenție laparoscopică de înlăturare a colecistului. Pentru că Mioara, în vârstă de 80 de ani, și-a revenit foarte repede după intervenție, medicii au decis să-i dea drumul acasă cu o zi mai devreme.

„Mama se simte bine, a fost operată cu succes. La externare, medicii ne-au spus că o să se simtă mult mai bine acum că nu mai are piatra aceea mare la bilă”, a declarat Catinca Roman, imediat după externarea mamei sale, în exclusivitate pentru Click! Mioara Roman nu are momentan nevoie de o asistentă medicală care să o supravegheze, așa că cele două surori Oana și Catinca se vor ocupa singure de ea.

„Nu îi trebuie asistentă, o să ne ocupăm noi. Trebuie să țină un regim strict. Deocamdată are voie doar lichide. Supă, iaurt, chestii de genul acesta”, a mai spus Catinca, pentru Click!. Mioara Roman a fost internată într-un spital privat de către fiica ei, Oana Roman, pe 13 ianuarie, ea suferind de un Parkinson în formă avansată. În urma investigațiilor, a reieșit că Mioara Roman suferă de mai multă vreme de colecist și mediciii au decis să o opereze de urență. „Trebuie să urmeze un tratament post operator. Ea oricum ia pastile multe, pentru diabet, hipertensiune, Parkinson. Despre Parkinson, medicii au spus că deocamdată stagnează. S-au purtat impecabil în spital”, a mai declarat Catina pentru Click!

Mioara Roman suferă de maladia Parkinson

Mioara Roman (80 de ani) suferă de maladia Parkinson (boală degenerativă ce survine în urma distrugerii lente și progresive a neuronilor. Întrucât zona afectată joacă un rol important în controlul mișcărilor, pacienții prezintă gesturi rigide, sacadate și incontrolabile, tremor). „Mama are multe afecțiuni, dacă o vezi nu o recunoști. La ea îmbătrânirea a fost bruscă. Am vrut să o internez, dar nu am putut din cauza pandemiei. Are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână! E greu, nu ești pregătit! Tata știe, dar ce poate să facă?  Eu nu merg decât la un spital privat, pentru că acolo mi-au salvat viața. Mama are boală degenarativă ce nu poate fi controlată", a povestit Oana, plângând, în emisiunea Andreei Mantea de la Kanal D.

Citește și:

EXCLUSIV Medicii au decis să o opereze pe Mioara Roman! Ce spun fiice sale, Catinca și Oana

Oana Roman, confesiuni dureroase: "Mama are un Parkinson foarte agresiv, nu poate să-și folosească o mână"

Mai multe