Mioara Roman: «Petre a uitat de mine pentru că nu-l lasă nevasta să mă sune»

13 decembrie 2018 22:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

Au trecut 11 ani de când Petre Roman (72 de ani) şi-a luat adio de la Mioara Roman, dar războiul dintre femeile din viaţa lui încă e de actualitate. Fosta soţie se plânge că Silvia Chifiriuc nu-l lasă pe Petre Roman nici măcar să o sune.

Au fost căsătoriţi 34 de ani, timp în care au împărţit şi bune, şi rele. Alături de Mioara Roman (78 de ani), Petre Roman a cunoscut ascensiunea politică. Ea l-a împins să intre în partid, l-a ajutat din punct de vedere financiar şi tot despre ea s-a spus că era soţia care guverna din umbră. Astfel că divorţul de cel pe care l-a iubit ca pe ochii din cap a traumatizat-o. Nici acum nu poate trece peste faptul că a fost părăsită pentru mai tânăra cântăreaţă Silvia Chifiriuc (46 de ani), care i-a devenit nevastă în 2009. Imediat ce s-a recăsătorit, fostul premier s-a răcit de familia lui, iar gurile rele spun că Silvia a contribuit la asta.

”Petre nu mă mai caută. Silvia Chifiriuc nu-l lasă nici măcar să mă sune! Nici cu fetele noastre nu se află în relaţii apropiate”, ne-a mărturisit Mioara zilele trecute. Este bolnavă şi are nevoie de alinare. ”Mă simt obosită, am răcit. Mi-au adus fetele medicamente, dar în rest sunt singură. Acum, m-am mutat şi locuiesc pe Şos. Chitilei într-un apartament al unui prieten de-al Oanei. Plătesc o chirie modică”, povesteşte fosta soţie a lui Petre Roman.

Cu banii nu se descurcă mai deloc, astfel că a ajuns să-şi plătească avocatul, care se ocupă de procesul cu Regia Autonomă Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), în meditaţii. ”Cezar este un avocat tânăr, de 34 de ani, care a ales să mă reprezinte pro bono. În schimb, mi-a cerut să-l învăţ araba”.

Mioara Roman se judecă cu RA-APPS încă din martie 2009 pentru chiria vilei din Primvării în care a locuit 25 de ani. Petre Roman a primit-o în noiembrie 1990 când a devenit premier. De atunci şi până în 2015 când instanţa a decis evacuarea, Mioara şi fiica ei, Catinca, nu au mai vrut să plece. În toţi anii au plătit o chirie lunară de 37 $, respectiv 85 $, după care taxa a fost calculată la valoarea din piaţă. Doar pentru perioada martie-august 2008, datoriile  erau de 33.648 € şi penalităţi de 6.000 €. Regia le cerea magistraţilor să-i oblige pe chiriaşi la plata lor, să li se rezilieze contractul de închiriere şi să fie daţi afară. Tergiversarea procesului prin mai multe chichiţe avocăţeşti a amânat o decizie în acest caz, iar familia Roman a acumulat datorii uriaşe, care în prezent se ridică la mai bine de jumătate de milion de euro.

În plus, vila de la Sinaia a Mioarei se află sub sechestru. Şi încă se mai luptă cu statul! Nu are de unde să achite o asemenea sumă, iar pe numele ei nu mai apare nimic. Doar pensia, de 3.200 de lei.  

Mai multe