Mircea Albulescu a murit

8 aprilie 2016 10:22   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mircea Albulescu a murit vineri, 8 aprilie, la vârsta de 81 de ani. Trupul neînsuflețit al actorului va fi depus sâmbătă în foaierul Teatrului Național din Bucuresti.

Actorul Mircea Albulescu a murit în această noapte, în jurul orei 1, la Spitalul Floreasca, fiind răpus de probleme cardiace. El va fi înmormântat duminică, la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti, de la 14.00. Marele actor și-ar dorit să moară pe scenă, făcând ceea ce îi plăcea cel mai mult. ”Asta iubesc să fac. Eu când am să mor, vreau sa se întample pe scenă, pentru că aici am trăit o viață întreagă… I-am zis lui Dumnezeu, ia-mă pe nepusă masă", declara Albulescu în urmă cu un an și jumătate.

Actorul a fost supus unei triple operații de bypass

În 2014, marele actor a fost supus unei triple operații de bypass la inimă, la Institutul de Boli Cardiovasculare din Timişoara. În luna octombrie a anului trecut, Albulescu a vorbit la  ”Dincolo de aparențe” (Antena Stars) despre soția lui decedată, dar și despre moarte: "Aștept moartea, sunt tot mai aproape de ea, e cea mai grea așteptare. Soția mea a încetat din viață acum câțiva ani, dar de ceva vreme o simt tot mai des prin casă, mă ceartă adesea, că sunt dezordonat, că de ce pun aia colo sau dincolo. Poate că e tot mai prezentă pentru că mă apropii și eu de lumea de dincolo, de lumea ei."

Mircea Albulescu a ajuns la Spitalul Județean din Timișoara în luna noiembrie 2014, după ce, în timpul spectacolului„Bădăranii”, jucat pe scena teatrului din localitate, actorul a început să se simtă rău, având dureri puternice în piept. A ajuns cu un taxi la Județean, de unde a fost transferat la Institutul de Boli Cardiovasculare.

Albulescu a mai fost internat și în 2013

Suferința actorului nu era una recentă, căci în ianuarie 2013, Albulescu a mai fost internat la Spitalul Floreasca din București, unde a fost dus după ce i s-a făcut rău pe stradă. Actorul a stat internat o zi, medicii stabilind că acesta a avut tensiunea mărită.

Mai multe