Misterul perucilor lui nea Beni: “Nu le mai port de 20 de ani”

10 octombrie 2017 14:34   Vedete românești
Ultima actualizare:

Benone Sinulescu (80 de ani) a purtat ani de zile peruci, întrucât suferea de calviție încă din tinerețe. Însă, de mai bine de 20 de ani, interpretul a renunțat să mai apeleze la acest artificiu şi să fie mândru de chelia lui.

Benone Sinulescu nu mai poartă perucă de la Revoluţie. De atunci a început, încet-încet, să renunțe la ele, iar în anii ’90, când a demarat colaborarea cu trupa RO-Mania, a renunțat de tot la perucile cu care-și masca chelia, un complex de inferioritate pentru un artist. Vinerea trecută, nea Beni a plecat să cânte la Chișinău, unde a fost primit ca un rege, apoi a mers la Constanța, parcurgânt în total peste 1.000 de km. Interpretul de folclor a preferat să plece imediat spre Arad, după concertul susținut la Constanța, întrucât i-a fost teamă de o furtună care se anunțase.

”Daca mai purtam perucă, sigur mi-o lua vântul. Nu mai port perucă de peste 20 de ani, de la Revoluție. Eu sunt odată cu Revoluția”, ne-a spus nea Beni, râzând. Îndrăgiul interpret de muzică populară a pus însă la loc de cinste toate perucile pe care le-a purtat de-a lungul anilor. "Le-am păstrat pe toate. Le am pe undeva, pe la Sibiu. Acum, când mă uit în urmă, mă gândesc cât de țăcănit am fost că le-am purtat", ne-a declarat Benone. În atâția ani de carieră, Benone Sinulescu a strâns aproape doi saci de peruci, de toate formele şi de toate culorile.

După cum recunoaşte, banii investiţi în falsele podoabe capilare nu au fost puţini. "Am cheltuit o avere pe peruci", spunea el. Culmea, după ce a renunţat la aceste artificii, Benone a câştigat şi mai mulţi simpatizanţi şi crede că a lansat şi o nouă modă. "Nu cred că aș mai purta peruci. Când am început să mă rad în cap, am lansat o modă. Unii se rad acum chiar dacă au păr", ne-a mai spus Nea Beni. Din cauza calviției, a fost deseori ținta bășcăliilor, dar nici când purta perucă nu scăpa de ironii. "Ion Băieșu îmi spunea: <Dacă nu îți pui peruca în cap, am impresia că mergi cu fundul în sus>. Și să vezi râsete", a completat interpretul.

Mai multe