«Mitică a fost îngropat în ziua nunţii noastre». Viorela Filip, prima soţie a lui Dumitru Lupu, are inima zdrobită

25 iulie 2017 22:13   Vedete românești
Ultima actualizare:

Moartea fulgerătoare a lui Dumitru Lupu a şocat-o şi pe prima lui soţie, din anii tinereţii. Viorela Filip, care i-a fost parteneră de viaţă vreme de 16 ani, a depus, luni, la mormântul compozitorului, o coroană imensă de flori, pe a cărei panglică a scris: “Locul unei stele este printre stele”.

Viorela Filip (66 de ani) a îmbrăcat haine cernite, luni, când primul ei soţ, compozitorul Dumitru Lupu, a fost condus pe ultimul drum. Solista şi-a amintit, pentru Click!, de perioada în care au format un cuplu: “Îi ştiu parcursul ca artist, de la începuturi şi până în anul 1992, când soarta nu ne-a mai vrut împreună. Am fost căsătoriţi 16 ani. Data de 24 iulie 1976 a fost ziua nunţii noastre, la Cazinoul din Eforie Sud. Destinul  a vrut ca el să îşi încheie viaţa de ziua de naştere a soţiei sale, Ileana Şipoteanu (50 de ani) şi să coboare în pământ pe 24 iulie  2017, la Constanţa, în ziua în care ne-am căsătorit. Este ca şi cum s-a închis cercul”, ne-a povestit ea, cu vocea stinsă de durere.

Viorela Filip a încercat să îi aline durerea văduvei Ileana Şipoteanu, care este acum un monument al durerii: ”Am fost, luni, să îl văd pe Mitică Lupu, ca să îi duc o coroană, că aşa este creştineşte, să le îmbărbătez pe fete, Ileana şi Dumitrana (21 de ani), fiica lor, şi să le spun că voi fi lângă ele de acum încolo. S-a stins un compozitor atins de aripa geniului, de harul dumnezeiesc. Le doresc fetelor puterea de a-i ţine vie memoria, de a face totul ca, de acolo, de sus, el să fie la fel de mândru cum a fost când era aici. Pe coroană am scris aşa cum mi-a dictat inspiraţia momentului: «Locul unei stele este printre stele», ne-a mai spus Viorela Filip. 

Celebra solistă a vorbit la superlativ despre regretatul muzician, autor al multor piese din anii comunismului: ”Dumitru a fost un compozitor foarte talentat, un creator de şlagăre, un pedagog dăruit, un familist convins, un om care a lăsat o urmă adâncă a trecerii sale prin această lume, prin această viaţă”.  După divorţul de Dumitru Lupu, Viorela şi-a refăcut viaţa alături de Cristian Bârlădeanu, profesor de muzică. Cei doi au sărbătorit recent “Nunta de argint”, la 25 de ani de la căsătorie. 

Mai multe