Motivul pentru care Codin Maticiuc a fost refuzat când a vrut să doneze sânge

20 noiembrie 2016 15:45   Vedete românești
Ultima actualizare:

A vrut să facă un gest umanitar, dar nu a trecut de chestionarul asistenţilor de la Institutul de Transfuzie Sanguină. Codin Maticiuc a fost refuzat pe motiv că a avut mai multe partenere de sex în ultimele şase luni. Revoltat, tânărul şi-a strigat nemulţumirea pe pagina lui de Facebook.

Codin Maticiuc a vrut să ajute o tânără aflată în mare nevoie şi a făcut apel pe pagina lui de Facebook pentru ca mai mulţi prieteni şi cunoscuţi, sensibilizaţi de caz, să meargă să doneze sânge. Deşi a vrut şi el să fie printre cei care pot să sprijine dezinteresat un om, tânărul a povestit cu stupoare cum a fost refuzat. 

"Am fost să donez sânge. Se întâmplă asta acum câteva săptămâni. Am postat pe facebook un mesaj în care îndemnăm lumea să meargă şi să doneze sânge pentru o fată care avea mare nevoie. M-am dus şi eu. Împreună cu un prieten, mare golan şi băiat de oraş şi el. Primul lucru pe care l-am observat odată ajunşi acolo a fost că era coadă de oameni veniţi pentru fată aceea. M-a bucurat tare că un tip ce stătea la coadă mi-a spus că el venise datorită postării făcute de mine. Ne-am aşezat şi noi la coadă şi am completat formularele. Boli n-aveam, nici tatuaje recente, droguri nu, aşa că am ajuns la partea cu meetingul cu asistenta/doctoriţă sau ce era ea. Zece secunde a durat şi am fost daţi pe brânci afară. Nu poţi dona sânge dacă ai avut mai mult de o partenera în ultimele şase luni protejat sau neprotejat, nu contează. Cum, cum?!? Dacă f**i nu poţi dona, e simplu! Trebuie să fii monogam convins, impotent sau ceva mormon nu ştiu exact dar acum înţeleg de ce o să fie mereu problema cu rezervele de sânge", a scris Codin pe Facebook. 

Mai multe