Munţi de flori pentru Aurelian Preda

2 octombrie 2016 15:57   Vedete românești
Ultima actualizare:

Durere mare! Sute de oameni au venit ieri cu ochii în lacrimi la Mănăstirea Dervent pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Aurelian Preda, artistul de muzică populară care a murit de cancer la Viena, la 47 de ani.

Aurelian Preda a fost înmormântat la Mănăstirea Dervent din jud. Constanţa, acolo unde obişnuia să cânte la strană în timpul slujbelor. Artistul a fost condus pe ultimul drum de rude, prieteni şi de toţi cei care l-au admirat şi îi urmăreau emisiunile la postul Etno TV. Ceremonia de înmormântare a început în jurul orei 13.30, printre feţele bisericeşti care au oficiat slujba numărându-se şi Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie, una dintre cele mai importante feţe bisericeşti de la noi. Anamaria Rosa (17 ani), fiica solistului, a plâns fără încetare şi nu s-a dezlipit de sicriul tatălui.

Lângă ea, a stat maestrul Nicolae Botgros. Curtea Mănăstirii Dervent a fost neîncăpătoare pentru cei care au venit să-l conducă pe ultimul drum pe solistul de muzică populară, care a pierdut lupta cu cancerul la 47 de ani.

El s-a stins din viaţă marţi, la Viena şi şi-a ales aici locul de veci, după ce a avut un vis. Solistul aflase că suferă de cancer la începutul anului 2010, dar a fost diagnosticat şi cu anevrism şi a trecut şi printr-o moarte clinică. A suferit de-a lungul timpului cinci intervenţii chirurgicale la colon, a făcut chimioterapie şi a invocat ajutorul divin, însă trupul lui a cedat după şase ani de luptă cu boala. Preda nu a renunţat să cânte în toţi aceşti ani, iar piesele lui vorbeau adesea despre suferinţele prin care trecea.

Mai multe