Nici după 7 ani nu am aflat de ce s-a sinucis Mălina Olinescu

12 decembrie 2018 7:45   Vedete românești
Ultima actualizare:

Pe 12 decembrie 2011, o știre-șoc cutremura România. Solista de muzică ușoară Mălina Olinescu s-a sinucis, aruncându-se de la etajul 6 al blocului în care locuia! Tragedia s-a petrecut la trei decenii după ce și tatăl ei, Boris Olinescu, a murit în aceleași împrejurări.

Mălina Olinescu, fiica solistei Doina Spătaru, s-a sinucis pe 12 decembrie 2011, aruncându-se de la etajul 6 al blocului în care locuia. Luna următoare, pe 29 ianuarie 2012, ar fi împlinit 37 de ani.

Au trecut șapte ani de când Mălina Olinescu a fost găsită în toiul nopții de 11 spre 12 decembrie 2011, pe  caldarâmul din fața blocului în care locuia. O voce de înger, o fată frumoasă și talentată. Nimeni nu a înțeles de ce a făcut acest gest, iar familia nici nu a acceptat că Mălina lor ar fi putut să își ia zilele. S-a speculat că Mălina ar fi luat această decizie cumplită după despărțirea de iubitul ei, Sebastian Truță.

Mălina Olinescu s-a sinucis în același mod în care a făcut-o, în 1981, și tatăl ei, actorul Boris Olinescu, care s-a aruncat de la etajul 10 al unui bloc. Unii susțin că a alunecat de pe un scăunel, alții că s-ar fi împiedicat în timp ce fugea din casa amantei.

Cei care au cunoscut-o pe Mălina spun că aceasta a dovedit cât alții în 10 vieți, prin voce, modestie, ținută, blândețe, bunătate, candoare, creativitate, frumusețe naturală, voce.

Mălina Olinescu, biografia

Mălina Olinescu s-a născut pe 29 ianuarie 1974 și este fiica solistei Doina Spătaru și a actorului Boris Olinescu. Mălina a iubit muzica și a început să cânte de la 5 ani. După ce a terminat liceul, a cântat în programele unor cluburi din București. La 22 de ani, în 1996, a făcut parte dintr-o echipă de tineri talentați, numită ”Școala vedetelor”, într-un show de televiziune foarte apreciat. Aceasta a fost rampa de lansare în lumea muzicală. Tot în 1996, a obținut premiul III la Festivalul de muzică ușoară de la Mamaia, iar anul următor a luat premiul I cu melodia ”Mi-e dor de tine”. Cu această melodie a luat premiul I și la Festivalul Cerbul de Aur, din același an.

În 1998 a reprezentat România la concursul Eurovison cu piesa ”Eu cred”, competiţia desfăşurându-se în Marea Britanie, la Birmingham. Mălina a obţinut atunci şase puncte şi s-a clasat pe locul 22.

Mălina Olinescu, sfârșit de carieră

După atâtea succese, a urmat o perioadă de absență. Toate ușile caselor de discuri i s-au închis, spunea într-un interviu pentru revista Formula AS. I-au spus că muzica ei nu este destul de comercială. Mălina a continuat să cânte sporadic la evenimente private, petreceri de firmă, diverse spectacole. Nici producătorii TVR care a lansat-o nu au mai invitat-o. ”Am fost lăsată pe afară, să latru la lună. M-am supărat, m-am enervat, am zis că mă las de muzică și, câteva luni, chiar nu am mai fredonat nici o notă. M-am închis total în mine”, mărturisea Mălina în 2008, pentru Formula AS. Nu a mai scos discuri, nici videoclipuri, dar a început să studieze Psihologia, la facultate. Se pare că nici asta nu a scos-o din depresie.

Sfârșitul Mălinei a fost comparat cu cel al Mădălinei Manole, o altă artistă care-și încheiase socotelile cu viața, cu un an mai devreme, în iulie 2010. Trecută printr-un divorț, Mălina suferea de depresie, iar medicii îi prescriseseră o lungă listă de medicamente, pe care însă uneori artista evita să le ia.

Mai multe