Nici vorbă de împăcare între fiii lui Dolănescu. Ionuţ: "Dragoş doar se victimizează"

16 iulie 2014 8:12   Vedete românești
Ultima actualizare:

De la moartea lui Ion Dolănescu, cei doi fii ai regretatului artist, Ionuţ şi Dragoş, se ceartă pe averea tatălui. Deşi părea că vor cădea la învoială, iată că războiul va mai dura câţiva ani.

Judecătoria Sectorului 2 a stabilit un nou termen pentru procesul dintre fiii lui Dolănescu: 2 septembrie. Ionuţ Dolănescu a povestit că dosarul este la rejudecare, iar experţii vor reevalua averea lăsată de cântăreţul de muzică populară. Deşi Dragoş e convins că moştenirea se ridică la cinci milioane de euro, Ionuţ crede că nu este mai mare de un milion de euro."Dragoş trebuie să înţeleagă că el a vrut acest proces şi că împărţirea trebuie să fie corectă. Eu nu am de unde să-i dau 300.000 de euro, atât cât vrea el. Nici nu ar fi corect, pentru că evaluarea lui nu e reală. I-am propus oficial, prin intermediul instanţei, să rămână el cu casa părintească, să rămân eu cu cea de la Sinaia şi să îmi dea mie cei 300.000 de euro, cât îmi cere el... Nu a fost de acord. Acum, că procesul se va rejudeca, voi cere o altă expertiză, o nouă reevaluare. Probabil că procesul va dura iar încă doi sau trei ani", a mărturisit Ionuţ Dolănescu, pentru ziarulring.ro.

Legat de faptul că Dragoş, stabilit în Costa Rica, s-a plâns că nu este lăsat să stea în casa tatălui său atunci când vine la Bucureşti, Ionuţ susţine că acesta poate locui unde doreşte.

"Poate să stea unde vrea când vine în ţară. Îl invit chiar şi la Perşinari, la bunica (n.r. - mama lui Ion Dolănescu, în vârstă de 102 ani), care de câteva luni este imobilizată la pat. Am angajat o femeie care să aibă grijă de ea, iar fratele lui tata, Constantin, s-a mutat în casa din Caimatei. Dragoş poate să stea oriunde. Nu ştiu însă cum ar putea da ochii cu unchii mei după ce i-a jignit de nenumărate ori. El doar se victimizează, dar nu se întreabă nici cine plăteşte, de cinci ani de zile, impozitele pe bunurile pe care el le cere în instanţă. Dragoş crede că terenul valorează mult, dar uită că e afectat de indiviziune, iar casa nu e într-o stare prea bună, fără fundaţie şi cu acoperişul care trebuie refăcut. Chiar şi eu, dacă o voi câştiga în instanţă, mă gândesc de unde voi avea atâţia bani pentru renovare. Totuşi, e casa părintească şi tocmai de aceea ţin atât de mult să nu fie înstrăinată, dar eforturile sunt foarte mari", a mai spus Ionuţ Dolănescu.

Ion Dolănescu a lăsat în urma sa casa de pe strada Caimatei, din Bucureşti, o vilă în Sinaia şi două ternuri în Tunari, Ilfov (de 812,64 mp şi, respectiv, 1.095,28 mp). Pe lista bunurilor mai figurează o casă la Butimanu, judeţul Dâmboviţa, un loc de veci în Cimitirul Bellu, un autoturism Dacia Logan şi două certificate de proprietate emise de Fundaţia Post-Privatizare (FPP). La toate acestea se adaugă drepturile de autor.

Mai multe