Nicu Covaci a fost înmormântat la Cimitirul Eroilor din Timișoara. Slujba s-a desfășurat într-un cadru restrâns

7 august 2024 20:39   Vedete românești

Nicu Covaci a fost înmormântat cu o zi înainte de termenul care fusese inițial anunțat. Trupul neînsuflețit al fondatorului trupei Pheonix a fost depus în locul de veci din Cimitirul Eroilor din Timișoara. 

Înmormântarea regretatului artist a avut loc miercuri seara, cadrul fiind unul restrâns. Cel care a oficiat slujba a fost Mitropolitul Banatului, ÎPS Ioan Selejan, relatează Opinia Timișoarei.

A fost înmormântat Nicu Covaci 

Porțile Cimitirului Eroilor din Timișoara s-au închis, la ora 18.00, iar înmormântarea a avut loc într-un cadru restrâns, de aproximativ 100 de persoane. 

Deși ceremonia de înmormântare fusese stabilită pentru ziua de joi, lucrurile s-au schimbat între timp. Nicu Covaci a fost înmormântat astăzi, după ce sicriul a fost ridicat de la Filarmonica Banatul, acolo unde preț de două zile cei dragi au venit să-i aducă un ultim omagiu. 

A murit din cauza problemelor de sănătate. Ce dorință a avut Nicu Covaci 

Nicu Covaci s-a stins din viață vineri, pe data de 2 august 2024, la vârsta de 77 de ani, din cauza unor probleme grave de sănătate care i-au adus sfârșitul. 

Înainte de a-și încheia socotelile cu această lume, Nicu Covaci și-a transmis ultima dorință, aceea de a fi incinerat. Cu toate acestea, partenera sa de viață, care este și moștenitoarea de drept a decis că îl va înmormânta așa cum se cuvine, fără a-l incinera. 

Dorința lui Nicu este literă de lege pentru noi. În ultimele sale momente a spus că dorește să continuăm cu Phoenix, pentru că nu a luptat 62 de ani ca să se piardă Phoenix-ul. Apoi, dorința lui a fost ca cenușa să fie împărțită: jumătate să fie aruncată în mare, în Spania, iar jumătate să fie pusă lângă cenușa mamei, pe care el o păstra acasă, pe un raft, și care să rămână în România”, a spus Costin Adam, care face parte din trupa fondată în urmă cu mai bine de șase decenii, pentru G4Media.

Mai multe