Nutriţionistul te sfătuieşte! “Trist, dar adevărat: slăbeşti mai uşor dacă…”

20 martie 2015 13:57   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mihaela Bilic (42 de ani), căci despre ea este vorba, susţine că este adevărat – eliminarea consumului de pâine te ajută considerabil să scapi de surplusul de kilograme.

Recent, celebrul medic nutriţionist Mihaela Bilic a publicat, pe contul personal de Facebook, câteva rânduri în care oferă sfaturi celor care vor să slăbească. Aceasta susţine că, dacă vrei să dai jos grăsimile acumulate, e indicat să elimini pâinea din meniul tău, măcar pentru o perioadă.

Iată care sunt sfaturile nutriţionistului!

“Trist, dar adevărat: slăbeşti mai uşor dacă nu mănânci pâine.

Sunt ultima persoană din lume care ar pune pâinea pe o lista neagră, dar trebuie să recunosc faptul că e mai uşor să slăbeşti dacă elimini pâinea. Măcar o perioadă.

Primul argument ar fi că pâinea îndeamnă la mâncat, totul e mai bun cu pâine: mezelurile, brânza, untul, tocăniţa sau zacusca etc... Când scoţi pâinea nu te mai poţi gândi cu bucurie la o grămadă de mâncăruri, deci printr-un mecanism indirect pâinea (adică lipsa ei) potoleşte apetitul.

Un alt mecanism, de data asta direct, ţine de metabolismul glucidelor. Toate făinoasele (inclusiv pastele şi orezul), cartofii şi mămăliga conţin amidon. Ca şi aport caloric el are 4 cal/g, la fel ca proteinele din carne. Însă defectul lui e că reţine apă, cam de 4 ori mai multă decât propria greutate. Rezultatul: ne simţim umflaţi, pufoşi, iar pe cantar nu vedem rezultate spectaculoase. Chiar dacă nu e vorba de grăsime, consumul de amidon face să pară slăbitul mai lent.

Soluţia de compromis pentru o cură de slăbire eficientă: limitaţi consumul de pâine la 1felie/zi şi aceea mâncată în prima parte a zilei”, a scris nutriţionistul Mihaela Bilic, pe reţeaua de socializare.

Mai multe