O româncă a lansat bijuterii inspirate din opera lui Brâncuşi
Se numeşte Claudia Florentina şi se află printre artiştii care duc talentul românesc peste hotare, reuşind să-i impresioneze până şi pe cei mai aspri critici internaţionali de artă. A revenit în ţară lănsând o colecţie de bijuterii inspitare din opera lui Constantin Brâncuşi.
După ani buni de trăit în Geneva, tânăra a revenit în România, pentru a implementa un nou stil de design interior şi administrare imobiliară, cum deja există în ţările europene. Experienţa dobândită din studiile şi anii trăţi în străinătate, a făcut-o să-şi impună ca, şi în ţara ei natală, să existe un stil de viata usor perfecţionist, aşa cum sunt creaţiile ei. Totodată, aceasta a reuşit să-i cucerească pe elveţieni şi cu albumul de artă fotografică, despre Bucureşti. Tânăra a lansat colecția de bijuterii "L'Amour", destinată iubirii, iar “operele” ei au la bază creaţiile lui Constantin Brâncuşi. Şi de această dată, punctul de plecare a fost celebra sculptură a sculptorului nostru, denumită "Sărutul". Tot pe acelaşi considerent, Claudia Florentina a realizat şi cartea "L'Amour & Brâncuşi", pe care a lansat-o la Geneva, pentru a întelege mai bine operele de arta ale celui care a fost denumit "geniu naţional".
„Mi-am dorit ca realizările mele să definească noţiunea de iubire, legătura între doi îndrăgostiţi şi pasiunea dintre ei, o pasiune pură, aproape ireală. În „Sărutul”, am simbolizat uniunea trupească, într-o intimitate ce depăşeste, cu mult, pasiunea violentă a dorinţei sexuale, o dragoste care e mai presus de dorinţa fizică. Observăm că ei se ţin în braţe, din profil, cu genunchii flexaţi, iar prezenţa unui singur ochi şi a unei singure guri, accentuează ideea contopirii, îndrăgostiţii devenind un tot unitar, o singură persoană”, a declarat Claudia Florentina.
Stilul unic al româncei i-a cucerit şi pe cei mai aspri critici elveţieni de artă, iar datorită acestui fapt i s-a făcut o propunere de zile mari. Reprezentanţii unui vestit brand auto internaţional au cooptat-o pe tânără pentru a le personaliza interiorul unei maşini. Semnătura artistei vizuale poarta numele de „Cele trei degete”, şi sunt inserate, ca o cusătură, atât pe bord cât şi pe scaunul destinat şoferului, maşină pe care a adus-o în România, pentru a putea fi admirată şi de publicul nostru.