O super-rețetă pentru Crăciun de la o vedetă căreia îi e dor de Moșul
Anul acesta va petrece primul Crăciun fără tatăl ei, pe care l-a pierdut la începutul lui 2015. O să-i fie greu, pentru că o năpădesc emoțiile pregătirilor de Sărbători, însă amintirile pe care le are cu el sunt cele mai frumoase.
Cântăreața Annes povestește: ”Când eram mică așteptam nerăbdătoare Sărbătorile de iarnă. De la venirea lui Moș Niculae până la Revelion era o bucurie continuă, pregătire, emoție, așteptări…””Împodobirea bradului împreună cu frații și părinții mei era o încântare, distracție și veselie. Crăciunul este unic atunci când ești copil, dacă ai noroc să crești într-o familie iubitoare, mare, cu frați și surori, cu rude dragi. Prin ochii de copil totul este mai frumos, bucuria este intensă, totul este o poveste, un basm. Ne bucuram de iarnă încă din noiembrie când începea să ningă, eram nedezlipită de săniuță, mai aveam puțin și dormeam pe ea. Mă jucam afară cu prietenii până ne înghețau nasurile. Țin minte că, împreuna cu sora mea mai mică, în așteptarea lui Moș Crăciun încercam să dormim în schimburi ca să-l "prindem" pe Moșu' când urma să ne așeze cadourile sub brad”, își mai amintește artista.
”Anul acesta va fi primul Craciun fără tata... Mă cuprinde un dor imens! Îl purtăm însă cu noi in suflet, noroc că ne-au rămas amintirile frumoase…”, povestește Annes.
De Sărbători, Annes are și un desert preferat, “Steluța de Crăciun”, a cărui rețetă ne-o prezintă mai jos.
Avem nevoie de următoarele ingrediente:
- 4 oua- 120 g zahar- 1 plic de zahar vanilat- 2 lingurite coaja de portocala- 120 g faina- 60 g unt- 100 g gem de portocale- 1 lingura lichior de portocale- 300 g glazura de ciocolata- fulgi de ciocolata alba si cu cacao pentru ornat,- 200 g zahar fin
Mod de preparare:
Se unge tava cu margarina si de presara cu faina, am pregatit apoi ouale, zaharul, zaharul vanilat si coaja de portocala. Se bat spuma timp de 5 minute toate. Se cerne faina si se adauga, treptat, peste crema de oua. Se taie untul in bucatele si se incorporeza in coca. Se toarna coca in forma, se netezeste si se coace 40-45 de minute.
Dupa ce s-a copt, se lasa la racit.
Se taie steaua in doua, pe orizontala si se unge primul blat cu marmelada si lichior, incalzite in prealabil. Se aseaza deasupra cel de-al doilea blat. Aici trebuie facuta glazura si ornarea stealutei cu fulgi de ciocolata si stelute din zahar (se amesteca zaharul cu 3 linguri apa si se umplu forme de stele mici; se lasa la intarit si apoi se scot si se orneaza cu ele tortul).
”Frumoasă este o steluță "ninsa", cu ornamente de Crăciun: lumânări din portocale!”, spune Annes.