Oana Roman a rezolvat problema pensiei alimentare. Ce a declarat despre fostul soț, Marius Elisei

22 octombrie 2024 10:35   Vedete românești

Despre pensia alimentară a Isabelei, fiica lui Marius Elisei și a Oanei Roman, s-a discutat destul de des în ultima vreme. După ce și-a învinuit fostul soț că nu a plătit pensie, vedeta a decis să ceară ajutorul specialiștilor pentru ca cea mică să-și recupereze suma de bani care i se cuvine. 

Oana Roman susține că au trecut trei ani de când fostul soț nu a plătit pensie alimentară Isabelei. Aceasta nu a mai stat pe gânduri și a apelat la un executor judecătoresc. 

Oana Roman a recuperat pensia fiicei sale 

Pe contul personal de Instagram, fiica lui Petre Roman a vorbit din nou pe tema pensiei alimentare. Vedeta a cerut ajutorul unui executor judecătoresc pentru a recupera pensia alimentară, fără să mai fie necesare procesele în instanță. În acest sens, legea spune că pensia alimentară nu este plătită timp de trei luni consecutive, se poate pune poprire pe veniturile debitorului sau chiar sechestrul pe bunurile acestuia. Oana Roman a obținut astfel pensia restantă pe o perioadă de trei ani de zile. 

„Pentru a recupera pensia alimentară neplătită de un părinte dacă aveți acord parental sau decizia… După trei luni consecutive de neplata acestei pensii alimentare, se merge cu acordul parental sau hotărârea în instanță alimentară la executor și se vor pune popriri. Eu asta am făcut. Nu puteți să luați însă retroactiv mai mult de trei ani, pentru că după trei ani, dacă părintele respectiv are bani în conturi sau bunuri care pe care poate fi pus sechestru puteți încasa banii retractivi și pe baza acordului parental a obținut în instanță, direct, fără nicio înfățișare. Încuviințarea pentru executare silită pentru care nu a plătit a fost obligat să plătească pensia alimentară pentru trei ani din urmă. A plătit următoarea lună de bună voie pensia”, a spus Oana Roman pe Instagram.

Marius Elisei nu își caută fata 

Acum ceva timp, Oana Roman declara faptul că fostul soț nu este mult prea implicat în viața Isabelei și că a trecut mai bine de un an și jumătate de când Marius Elisei are acest comportament. 

„(..)El nu o caută așa cum ar trebui. Este același răspuns pe care îl dau de un an și jumătate. Nu s-a schimbat absolut nimic. Singurul lucru care s-a schimbat este că i-am cerut să plătească pensia alimentară modică pe care i-o datorează Isabelei. Și pentru că nu mi-a răspuns absolut deloc la niciunul din mesajele pe care i le-am dat pe mail, am hotărât să rezolv lucrurile pe cale legală.

Lucru pe care l-am și făcut. Și, pentru că acordul parental ține loc de titlu executoriu, am apelat la un executor judecătoresc care a rezolvat problema și am reușit să recuperez banii, adică toată pensia alimentară a Isabelei pe ultimii trei ani. Sunt foarte mulțumită că am făcut lucrul acesta pentru că sunt niște bani cu care eu îi voi plăti Isabelei școala, îi voi plăti niște activități, așa cum ar fi fost normal să se întâmple de bună voie. Nu s-a întâmplat de bună voie, s-a întâmplat obligat”, a mărturisit Oana Roman pentru Viva.

Mai multe