Olga Tudorache: «Succesele cele mai mari le-am avut în viață, nu pe scenă» . Actrița ar fi împlinit 91 de ani

11 octombrie 2020 9:33   Vedete românești
Ultima actualizare:

E greu să uiți o așa actriță, o așa privire, o așa voce. Olga Tudorache ar fi împlinit 91 de ani pe 11 octombrie, însă călătoria ei prin lume s-a sfârșit la 18 octombrie 2017, în urma unui accident vascular cerebral. Viața ei ar putea fi subiect de film.

Olga Tudorache s-a stins din viață în noaptea de 17 spre 18 octombrie 2017, la nici o săptămână după ce împlinise 88 de ani. Ultima ei aniversare a fost una tristă, pe un pat de spital, la Terapie Intesivă a Spitalului Elias din Capitală, unde marea artistă și-a petrecut ultimele zile din viață. Anul acesta, Olga Tudorache ar fi împlinit vârsta de 91 de ani.

Cine a fost Olga Tudorache

Olga Tudorache  s-a născut la 11 octombrie 1929, la Oituz, în județul Bacău. A ezitat între muzică, teatru şi dans, apoi a ales teatrul. A jucat din 1951 pe scenă. Din acel an a fost angajată timp de 15 ani la Teatrul Tineretului din Bucureşti, până în anul 1966, când teatrul a fuzionat cu Teatrul Nottara, iar la noul teatru, Teatrul Mic, a rămas până în 1978. Din anul 1976 a fost conferenţiar universitar la Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale“, la catreda de actorie, iar din 1990 a devenit profesor universitar şi până la pensionare, în 1997. A format şase promoţii de actori.

Pe scena Teatrului Naţionalul București, Olga Tudorache şi-a făcut o revenire spectaculoasă, în 1997, cu spectacolul „Regina mamă“ de Manlio Santanelli. De asemenea, la Teatrul Mic, spectatorii au admirat-o în roluri precum Ducesa de Gloucester în Richard al II-lea de Shakespeare, Vitoria Lipan în Baltagul de Mihail Sadoveanu sau Maria Vasilievna în Unchiul Vanea de Cehov. În noiembrie 2005, Olga Tudorache a apărut în faţa publicului la Teatrul Metropolis într-o dublă ipostază: de regizor şi interpret al spectacolului „Peşte cu mazăre“.

Căsătorită cu un actor superb, părăsită pentru o franțuzoaică

Olga Tudorache a încercat tot timpul să își ferească viața personală de fani și presă. De aceea, puțină lume cunoaște amănunte despre omul Olga Tudorache. În 1960, era o actriță superbă, cu o ținută aristocrată. Un actor frumos s-a îndrăgostit de ea, s-au căsătorit și au avut împreună un băiat. Căsătoria cu Cristea Avram a durat până în 1966, când acesta s-a îndrăgostit de o mare vedetă internațională, franțuzoiaca Marina Vlady, venită în România pentru a filma în coproducția româno-franceză “Steaua fără nume” (1966). Cristea Avram a părăsit țara pentru noua sa dragoste, însă povestea lor de iubire nu a durat prea mult. La rândul său, Avram a fost părăsit, apoi s-a mutat din Franța, în Italia, unde a murit în 1989, de cancer.

Olga Tudorache, declarații emoționante despre fiul ei

“Cel mai mare succes din viața mea, cel mai bun lucru pe care l-am făcut în viața mea este băiatul meu, pe care l-am avut cu actorul Cristea Avram. Și aici am avut noroc. Eu nici n-am știut când a trecut prin școală și el a fost mereu șef de promoție. Sunt minunați amândoi, și el, și nepotul meu, fiul lui, care a implinit acum trei ani (n.r. interviul era în 2000). Succesele cele mai mari le-am avut în viață, nu pe scenă”, spunea Olga Tudorache

sursa: ziarulmetropolis.ro

Citește și:

Imagini exclusive! Fiul actriței Olga Tudorache a ajuns din SUA la căpătâiul mamei

Cum a albit într-o noapte Olga Tudorache

Mai multe