Olivia Steer nu se lasă după ce a fost pusă la zid: ''În România lui 2016, să ai o opinie înseamnă delict''
Olivia Steer a reușit să își pună o țară întreagă în cap, după ce a susținut sus și tare că vaccinurile asupra copiilor sunt nocive. Invitată marți (18 octombrie), la postul de radio Smart Fm, soția lui Andi Moisescu a continuat să-și susțină opiniile, care, după părerea ei, sunt nevinovate și are tot dreptul să și le expună public.
Olivia Steer a intors România pe dos. A fost pusă la zid, după ce a declarat că este împotriva vaccinurilor și că rata lor a scăzut foarte tare în țara noastră. Fosta vedetă tv este arătată cu degetul pentru că nu este cadru medical, însă comentariile ei vizavi de vaccinuri au influențat o mulțime de oameni.
Fosta prezentatoare tv a comentat din nou despre opiniile controversate legate de vaccinuri, în direct la Smart FM.
''De 26 de ani ni se spune ce să credem și ce să spunem. Comunismul n-a murit. oamenii nu pun la îndoială ce li se spune. Dar mai sunt unii care îşi cunosc drepturile, poate cel mai bun lucru pe care l-am făcut vreodată a fost să fac facultatea de Drept. Ştiu care-mi sunt drepturile şi nu mi-e teamă să le folosesc. oamenii, în general, care nu au legătură cu mediul juridic, nu ştiu nimic despre asta, şi înclină să creadă tot ce le spune autoritatea. Asta se întâmplă peste tot, vezi în Norvegia, unde copiii le sunt luaţi oamenilor din cauza unor vini imaginare. Nici acolo nu ştiu oamenii ce drepturi au. Asta se întâmplă şi aici. Oamenii nu ştiau acum doi ani că vaccinurile nu sunt obligatorii. Nu poţi pune baza pe ce-ţi spune statul în chestiuni esenţiale pentru viaţă ta. Trebuie să te întrebi: oare ce se ascunde în spatele acestei decizii? Oare ce interese nebănuite există în spate? Scopul statului nu este să mă vadă pe mine bine, prosperând'', a comentat Olivia.
Aceasta a mai adăugat că opiniile ei au fost puse la zid și criticată din toate părțile.
''În momentul în care afirm că îmi doresc să existe un vaccin sigur cu care să-mi vaccinez copiii şi să-i pun la adăpost de orice boală contagioasă, eu cred că sunt extrem de moderată. Dar în momentul în care sesizez că în acele vaccinuri există nişte substanţe chimice, extrem de toxice, mercurul este în clasa nr 1 de risc a neurotoxinelor. Şi eu întreb ce caută o neurotoxină atât de puternică într-un vaccin pe care cineva vrea că eu să-l administrez copilului meu? Pun o întrebare. Nu sunt doctor, luaţi ce spun eu doar cu titlul de inventar. Oamenii abia acum află că în vaccinuri există substanţe toxice. Şi eu am crezut cândva în validitatea acestor vaccinuri şi m-am vaccinat până la un punct, în care m-am trezit şi-am început să-i spun doctorului de familie că am început să mă documentez şi mă îngrozesc de ceea ce aflu, nu a putut să-mi aducă niciun argument care să mă convingă să merg mai departe. Mi-a spus: "Dar e un caz la un milion". "Da, dar dumneavoastră puteţi să-mi garantaţi că nu va fi copilul meu acel caz dintr-un milion? Dumneavoastră aţi terminat medicina şi-mi spuneţi că aceste vaccinuri sunt sigure. Eu n-am terminat medicina, n-am de unde să ştiu. Eu am terminat Dreptul şi ştiu că, dacă ceva se întâmplă unui copil, cineva trebuie să răspundă. Luaţi pixul şi hârtia şi asumaţi-va răspunderea că nu va fi copilul meu cobaiul acestor cercetători. Ea s-a uitat la pix, la foaie şi înapoi la mine, şi-apoi a zis: "Ei, dacă nu vrei, asta e. Şi-n clipă aia mi-a fost limpede că minte".
''Este un subiect de viaţă şi de moarte. Sunt foarte mulţi copii care au rămas cu sechele înfiorătoare sau sunt alţii care au murit, sunt cazuri în instanţa câştigate de părinţii copiilor bolnavi de autism. Ce e extrem de a te interesa de un subiect atât de important. Juridic, am tot dreptul să mă interesez de un subiect, să folosesc toate sursele pe care eu le consider valabile. Am dreptul să-mi fac opinii şi, mai mult decât atât, am dreptul să am convingeri politice, religioase, medicale, de toate felurile şi mai am dreptul să mi le exprim liber, neincalcand astfel drepturile şi libertăţile nimănui, pentru că eu nu fac atacuri nominale la persoane, eu vorbesc despre un subiect , care mi se pare de importantă vitală şi am dreptul să vorbesc liber despre el'', a mai concluzionat vedeta.
Olivia Steer e conștientă că are o putere mediatică foarte mare, iar faptul că și-a expus părerea în public, i-a adus numai critici.
''Sunt un om obişnuit, eu am contracte ferme cu industria pătrunjelului crescut la noi şi vândut de o băbuţa, pe care o ridică, din când în când, Poliţia Comunitară. Acum se vorbeşte despre aşa zisă epidemie de rujeolă care nu există. Luat la puricat nişte statistici, se arată că în momentul de faţă sunt de zece ori mai puţine cazuri de rujeolă, faţă de acum doi-trei ani. Iar rata vaccinării atunci era aproape de 100%. Deci, în momentul în care oamenii s-au vaccinat, a existat epidemie de rujeolă, despre care autorităţile nu au spus nimic. Ei au recurs la un tertip odios, ei nu atacă ideea, venind cu argumente, mă atacă pe mine, ca persoană, încercând să mă decredibilizeze. Dar cine i-a învăţat asta, i-a învăţat prost, pentru că oamenii sunt foarte sensibili la genul asta de manipulare. Nu am schimbat nimic, sistemul s-ar fi sesizat şi şi-ar fi asumat gafele, faptul că în dese rânduri, a minţit. Dar eu nu influenţez nimic, sunt nevinovată. În România lui 2016, să ai o opinie înseamnă delict. Am dreptul să mă întreb de ce nu mai există Institutul Cantacuzino, de ce nu mai avem vaccinuri româneşti şi de ce trebuie să aduc de undeva dintr-o ţară în care vaccinul este făcut pe tulpini cu care eu n-o să mă întâlnesc niciodată, pentru că eu nu trăiesc în acea ţară'', a încheiat Olivia Steer.