Olivia Steer se declară anti-avort! Vedeta a participat la un marş controversat

28 martie 2018 17:21   Vedete românești
Ultima actualizare:

După ce şi-a spus răspicat oprinia în privinţa vaccinurilor şi şi-a pus lumea medicală în cap, Olivia Steer creează noi controverse. Fosta prezentatoare a participat wekend-ul trecut la un marş pentru viaţă, manifestare prin care susţinătorii au militat pentru eradicarea avortului şi promovarea valorilor creştine. Vedeta tv a negat însă că ar ieşi în stradă pentru un miting împotriva întreruperilor de sarcină şi a explicat care face acest lucru pentru a discuta implicaţiile ulterioare ale deciziilor luate de unele femei. 

În weekend-ul, în mai multe orașe din țară, au avut loc mitinguri anti-avort, deghizate în marșuri pro-viață. Ele au fost organizate de ONG-uri din Coaliția pentru Familie, iar Olivia Steer și-a declarat susținerea și și-a anunțat participarea la marșul, care a avut loc la București.

Organizaţia care a organizat acest miting în România se ocupă cu astfel de marşuri în Amrica de zeci de ani, ca reacţie a legalizării avortului în SUA. March for life are loc peste Ocean de obicei în luna Ianuarie.  

Întrebată dacă marșul pentru viață presupune interzicerea avorturilor, Olivia Steer a ocolit elegant răspunsul. "Avem destule orfelinate ca sa ne permitem aducerea pe lume a copiilor nedoriți? Poarte ar fi mai utilă popularizarea metodelor contraceptive pentru a nu se ajunge la avort", i-a transmis o tânără vedetei.

În replică, Olivia Steer a explicat că susţine doar promovarea unor discuţii despre valorile familiei. "Nimeni nu-si propune să interzică sau să oblige pe nimeni de nimic. Fiecare e liber să consimtă sau nu să aducă pe lume un copil. Dar asta nu ne împiedică să discutăm, fără ipocrizie, despre implicaţiile morale, sociale, economice ale deciziilor noastre, nu-i aşa?", a fost răspunsul prezentatoarei atunci când a fost luată la bani mărunţi.  

Între timp, în țările în care s-au dat legi anti-avort au început să se înregistreze decese în rândul mamelor. Recent, în Paraguay, o fetiță de 14 ani a murit în timp ce năștea. Ea fusese victima unui viol, iar în Paraguay avortul este interzis chiar și când femeia este violată. 

Mai multe