Oprea, apărat de cefe late două-n faţă, două-n spate

2 martie 2016 22:00   Vedete românești
Ultima actualizare:

În urmă cu 20 de ani a fost bodyguardul lui Miron Cozma, acum are propriile gărzi de corp. Gabriel Oprea, fostul ministru de Interne, s-a afişat miercuri (2 martie) la DNA cu patru matahale după el. Susţine că viaţa i-a fost pusă în pericol.

Obişnuit cu coloane oficiale, şoferi şi aghiotanţi fără număr, Gabriel Oprea nu poate merge singur pe stradă nici acum, când a pierdut funcţia de demnitar. O face din comoditate sau pentru că se teme pentru viaţa lui? Ştim doar că atunci când a venit vorba despre Audi A8, de 400.000 de lei, cumpărat din banii DIPI, şi pentru care este cercetat de procurori, fostul ministru a susţinut că avea nevoie de limuzina de lux.

“Există ameninţări credibile la adresa mea, pe care le ştiu şi procurorii. Din motive de securitate a fost achiziţionată această maşină, nu neapărat pentru mine”, a declarat Oprea, la ieşirea de la DNA. Ieri, când şi-a făcut apariţia în faţa procurorilor care l-au pus oficial sub învinuire în dosarul „Limuzina”, fostul vicepremier şi ministru de Interne a venit flancat de patru bodyguarzi.

Aceştia nu s-au sfiit să-i îmbrâncească pe ziarişti. Întrebat din ce bani sunt plătiţi băieţii, Oprea s-a făcut că nu aude. Click! a aflat că paza nu este asigurată de SPP, ci de o firmă privată.

“Gărzile de corp nu sunt de la noi. Ca lider de partid are dreptul, potrivit legii, la un şofer şi un aghiotant, dar nu a cerut”, ne-au spus surse din cadrul SPP. Cele patru cefe late sunt de la firma de pază a unui fruntaş UNPR, partidul al cărui preşedinte este Gabriel Oprea. Decăderea “generalului” a început în octombrie 2015, după ce poliţistul-motociclist Bogdan Gigină a căzut într-o groapă şi a murit. Acesta îi deschidea coloana ministrului de Interne, de la acea dată, Gabriel Oprea. Procurorii au intrat pe fir şi aşa s-a aflat că politicianul a folosit abuziv escorta de la Rutieră de 1.607 ori. Oprea este urmărit penal în două dosare: “Girofarul” şi “Limuzina”.

Mai multe