Scrisorile lui Stanca: In memoriam Aurelia Ion

23 ianuarie 2014 17:14   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mi s-a părut mai mult decât indecent, ca pe o anume publicație electronică, alături de dureroasele amănunte despre Aurelia Ion să fie o știre prin care ni se aducea la cunoștință un fapt ilar. Să nu zic idiot. Anume, way!, că o vedetă a pozat goală în spuma unei cade. Nu am nimic cu vedeta.

E chiar bună. Nici cu publicația care a alăturat imprudent o antagonie hilară. Constat: acesta este însuși Derizoriul Național. În care ne scăldăm de 24 de ani.

Realitatea dureroasă a existenței unui neam tabloidizat total de saltimbancii politruci ai vremii. Știu, nu trebuie să mă tragă nimeni de mânecă: viața merge înainte.

Ea nu trebuie împietrită la dispariția unei tinere. Deși, a unei eroine. Dar, parcă exagerăm . Batjocorim. Cu trista și jegoasa vocație de a urina pe tot și toate...

Aurelia e posibilul erou tânăr. Modelul moral al unui popor. Tânăra de 23 de ani era studentă la Medicină Militară. Asta spune mult despre starea ei socială. Din 4 copii la părinți. N-ai să prinzi p-acilea vreo beizadea merțanizată. A ales cariera de medic militar din vocația de a salva vieți? Nu, a fost aleasă. De Pronie... Ca la preoții cu har. Nu a mai apucat. De mică era preocupată de lecturi. O rudă de la țară ne-o releva ca pe moromețianul Niculae pus să vadă de oi, chinuit de Bisisica sa: părinții o puneau pe Aurelia să culeagă corcodușe... Lucru care o agasa. Îi scurta timpul de lectură.

La urma-urmei, iată un destin simplu. Precum - scuzați comparația - cel al fetelor care, transpirând cocktailuri, se trezesc la prânz să-și prindă programarea la stilist. Și care își super-umflă unele umflături native.

Partea tragică este aceea că un astfel de erou al zilelor noastre blestemate a murit. La numai 23 de ani. Și în chinuri terifiante. Hipotermie.

Multiple fracturi. Partea romantică e că a murit cu lacrimile înghețate pe obraz. La o eventuală statuie - dar va fi?- pusă în curtea facultății/unității ei, eu aș releva acest dureros amănunt. Da!, Aurelia Ion este un erou. Adevărat. Nu un artefact. Or vedetă fumigenă. Ar merita, alături de pilotul-erou Adrian Iovan, funeralii naționale. Nu numai onoruri militare. Eroii se nasc rar și mor des. Pentru noi. A-I cinsti nu e un efort.

În plină "drăgușanizare" a nației, Aurelia Ion este un erou autentic.

...și a mai zburat un înger.

FOTO EXCLUSIV Familia Aurei, îngenuncheată de durere în faţa sicriului

Mai multe