Scrisorile lui Stanca: Dragă Mihai Petre,

6 februarie 2014 17:21   Vedete românești
Ultima actualizare:

Mi s-a acrit, scârbit, încrețit de când scriu cu o scârbă incomensurabilă despre mutrele, figurile, fițele, pârțurile matale. Pe care le exhibi cu fața-ți otrăvos-zâmbăreață.

Cine te-o fi adus în ochii noștri, lăsa-l-ar călcâiele de sub el? Lipsa ta de bun-simț evoluează. După ce te-ai afirmat ca jurat, Nesuferitu de serviciu la dans, acum ți-ai dat arama imposturii pe față.

După ce l-ai manigansat pe Patrichi, legendă vie, nu firicel de praf pe toba istoriei dansului, ca tine... După ce l-ai lucrat pe Micuțul Will ca să-ți promovezi nevasta... Acum ai ajuns să te pricepi și la muzică. Și, mai ales, să contrazici un Maestru al genului. O autoritate. Ca talent. Experiență. Succes. Pe Andra. Solistă, cu o voce rarisimă și cu performanțe artistice la care neam de neamul tău nu va ajunge. Fie, e un scenariu diavolesc, dacă prin intrigi l-ai detrona pe Însuși Dumnezeu. Că nu mai ai loc de nimeni, se vede, pe lumea asta.

Cântă o fetiță de 12 ani. Talent. Voce. Aleasă de Ceruri. Doamna Andra - o generoasă ca orice artist autentic, nu o meschină ca Nechematul Petre - moare de emoție și bucurie. Moisescu, ins cu bun-simț, extaziat. Tu Petrică-Contra, ins cehovian Flatulan Flatulanovici Răsuflatov, tu, nu! Cu emfază cerepumnistă dai sfaturi, ca cum ai da vânturi de sulf:

Citez analfabetul discurs: "Eu CRED că tu cânţi foarte, foarte bine, dar CRED că trebuie să mai creşti şi să mai studiezi puţin. Eu am pus la îndoială momentul ăsta, deoarece CRED că eşti încă la început, dar nu POȚI FACE cu ADEVĂRAT spectacol. Peste câţiva ani ne vei putea arăta cu ADEVĂRAT ce POȚI FACE cu ADEVĂRAT. Emoţiile s-au simţit şi în seara asta. CRED că ai potenţial fantastic, dar CRED că nu este momentul încă".

Limbă de bou... Andra e autoritatea, monșer! Ce crede Ea contează... Astfel, "eu cred că cred de-adevărat ce pot face cu adevărat"... e să propun PRO TV să renunțe la Petre prin jurii. Să danseze. Dar legat la fleancă.

E mai bună Doamna Petre. Discretă. Tăcută. Plăcută.

George Stanca, pamflet

Mai multe