Paştele vedetelor: Divele din showbiz au impresionat în bucătărie
Sărbătoarea Paştelui este considerată a fi una a bucuriei date de vestea Învierii. Vedetele respectă tradiţiile pascale şi chiar dacă nu au foarte mult timp liber, s-au asigurat că ouăle încondeiate, pasca şi coyonacul să nu lipsească de pe pasa de Paşte.
Paştele, sărbătoarea creştină care cheamă oamenii să ia Lumina Sfântă, aduce bucuria unică a Învierii Mântuitorului, dar şi ritualuri şi tradiţii religioase, printre care şi cea a salutului cunoscut chiar şi de cei mici - "Hristos a înviat!", "Adevărat a înviat!". Doamnele din showbiz-ul românesc s-au pregătit pentru această sărbătoare şi au publicat pe reţelele de socializare dovezile priceperii gastronomice.
Andreea Moldovan a ales ca în acest an să opteze pentru un meniu tradiţional, care datorită şi pregătirii profesionale a acesteia, arată senzaţional. Pască, cozonac şi ouă vopsite în culori naturale. Chiar dacă reţeta de cozonac nu este proprie, ci aparţine lui Chef Adrian Hădean, felul în care Andreea a dus până la capăt procesul de creare a lor trebuie apreciat. Ouăle au fost colorate cu ajutorul culorilor naturale. Andreea a folosit curry pentru cele galbene, zeamă de sfeclă roşie sau foi de ceapă galbenă.
Paştele vedetelor: Catrinel Sandu, ouă vopsite şi drob de miel
Chiar dacă locuieşte alături de soţul, fostul tenismen Gabriel Trifu, şi ficelele sale, Sara şi Lara, departe de România, în Florida, Statele Unite ale Americii, fosta bebeluşă Catrinel Sandu nu uită de tradiţiile româneşti de Paşte. Actuala profesoară de dans a vopsit ouă, a făcut drob de miel şi salată de boeuf, măcar masa de Paşte să-i readucă aminte de locurile natale şi copilărie.
Paştele vedetelor: Cristina Şiscanu, ajutată de fiul vitreg la vopsitul ouălelor
Scenariul ideal este acela în care eşti ajutat atunci când nu ai timp de ceva. Cristina Şişcanu a avut ajutoare de nădejde în bucătărie. Filip, fiul ei vitreg, s-a echipat corespunzător şi cu ajutorul vopselelor a înroşit ouă alături de prezentatoarea tv. Rezultatul final al eforturilor celor doi la puteţi vedea în fotografia de mai jos.
Paştele vedetelor: Livia Taloi, ouă metalizate
Deşi tradiţionalele ouă roşii nu lipsesc, actriţa Livia Taloi a decis ca în acest an să opteze pentru culori mai vii şi ceva mai speciale pentru ouăle ce vor sta pe masa sa de Paşte. Indiferent că sunt turcoaz, bronz sau auriu, simbolurile jerfei Mântuitorului Iisus Hristos, stau confortabile pe o iarbă confecţionată din hârtie, ce oferă un aspect modern coşuleţului.
Paştele vedetelor: Andreea Raicu, masă de Paşte reinventată
Masa de Paşte poate fi destul de grea, mai ales dacă aţi respectat tradiţia şi aţi ţinut post. Andreea Raicu ne oferă o variantă mult mai uşoară a tradiţionalelor ouă umplute care nu lipsesc de pa masa românilor în perioada sărbătorilor. Reţeta o puteţi citi pe andreearaicu.ro.
Paştele vedetelor: Livia Graur, curcan cu coniac
Livia Graur, a început deja pregătirile pentru Paşte. Prezentatoarea jurnalui de ştiri, de la ora 16.30 de la Prima Tv respectă toate tradiţiile, mai puţin una dintre ele, aceea de a găti şi de a mânca miel. În schimb, Livia, prepară o reţeta moştenită, de familie, un delicios curcan cu coniac, pe care a împartaşit-o cu noi. “Nimeni la noi în familie nu se omoară după carnea de miel. Aşa s-a ajuns ca de Paşte să pregătim curcan, o reţetă pe care o pregătea şi străbunica mea şi care a ajuns un fel de amprentă gastronomică a familiei. Poate fi o variantă extraordinară pentru tradiţionala friptură de miel. Este relativ uşoara, secretul constând în timpul de coacere, aproape 6 ore. Aşadar, e nevoie de morcovi şi păstârnac, astfel încât tăiaţi felii, să creeze un pat confortabil pentru carne. Apoi, de un piept mare de curcan ( cam 1,5 kg, însă la fel de bine ies şi pulpele) care se spală bine, se condimentează după gust şi se aşează pe patul de legume. Totul trebuie pus la cuptor, la foc potrivit, acoperit cu o folie de aluminiu. După o ora şi jumătate, se întoarce carnea pe partea cealalta şi se mai lasă o oră şi jumătate. Când timpul a trecut, se scoate folia de aluminiu şi se mai lasă o ora, apoi se întoarce din nou, ca să se rumeneasca şi pe partea cealaltă. Când a mai rămas o oră din timpul de preparare, se stropeşte din plin cu coniac! Este absolut savuroasă!", a declarat vedeta Prima Tv.