Premieră Click! Muzica grecească şi-a găsit «naşul» în România!

1 iulie 2016 12:45   Vedete românești
Ultima actualizare:

Timp de20 de ani, a lucrat cu interpreţi din România precum Andra, Lavina sau K1. Acum, solistul și compozitorul Răzvan Ștefaniu s-a orientat către un alt gen, care nu a fost exploatat în românia, și anume piese grecești cântate cu versuri românești. Așa s-a născut proiectul Fidas.

Ideea i-a venit în urmă cu doi ani, când, la o sesiune de karaoke, într-un local unde se aflau şi nişte greci, a cântat piese în limba lor pentru prima oară şi a fost confundat cu un grec adevărat. După ce a primit zeci de felicitări şi propuneri de a cânta în continuare muzică grecească, şi-a zis, “De ce nu?”. Astfel a înființat proiectul Fidas, din care fac parte Răzvan şi colegii cu care cântă în concerte.

Mai mult, după ce au cântat la diverse evenimente astfel de piese, cei din trupă s-au gândit şi la o primă melodie pe muzică grecească, dar cu versuri în română. Aşa a luat naștere hitul „Ca fumul de ţigară”, lansat în urmă cu câteva zile împreună cu un videoclip filmat alb negru, plin de mister, unde o fermecătoare domnişoară îl înebuneşte cu prezenţa sa pe solist.

Videoclipul şi piesa au prins imediat la publicul care iubeşte muzica grecească. „Ne-a plăcut ce a ieşit. Noi cei de la Fidas promitem să venim cu noi melodii special realizate pentru cei care îndrăgesc acest gen de muzică. Totul a pornit dintr-o joacă, însă noi am luat-o în serios şi vrem să facem muzică adevărată pentru toate gusturile”, ne-a mărturisit Răzvan Ștefaniu.

Mai multe