Premiile Gopo 2019. Ileana Stana Ionescu, la brațul soțului pe care-l iubește de 60 de ani

19 martie 2019 22:37   Vedete românești
Ultima actualizare:

A 13-a ediția a Premiilor Gopo a venit și cu recunoașterea meritelor uneia dintre cele mai mari actrițe din România, Ileana Stana Ionescu. Aceasta a primit Premiul pentru Întreaga Carieră.

Ileana Stana Ionescu s-a retras anul trecut de pe scena teatrului şi din lumina reflectoarelor, lăsând loc şi generaţiei tinere, însă a apărut la gala Premiilor Gopo 2019 alături de soțul său, bărbatul pe care-l iubește de peste 60 de ani.

„Sunt profund impresionată. Mulțumesc pentru acest premiu, celor care s-au gândit să-mi dea acest premiu. E foarte greu să accept premiul ăsta după o viață întreagă de premii, pentru că eu am fost un copil premiat. Acest premiu valorează mai mult decțt am avut o viață întreagă. Sunt atât de mândrpă și copleșită înbcât aș face orice să simțiți și voi din nbucuria mea. Vă mulțumesc din toată inima”, a spus Ileana Stana Ionescu pe scenă. 

Ileana Stana Ionescu și-a soțul la Reşita, unde tânăra actriţă interpreta primul rol al carierei, în spectacolul „Şcoala femeilor“. Andrei Ionescu îi era coleg de distribuţie. A fost dragoste care a crescut în timp. „Eu eram amoreza, el amorezul şi uite aşa a început, pe loc, povestea noastră de iubire. M-am îndrăgostit de soţul meu de la început. Chiar în piesa în care am jucat. Eu sunt o fire pătimaşă, explozivă, agitată, în timp ce el este foarte liniştit, calm. Probabil de aici şi legătura noastră foarte puternică!“, a povestit actriţa la un moment dat pentru revista Tango / Marea dragoste.

Cei doi au un băiat, Andrei Manuel, care e medic și locuieşte în America. Actriţa a suferit atunci când fiul ei a părăsit ţara, dar a înţeles că așa e mai bine pentru el.

Mai multe