Primarul Chișinăului sare în apărarea solistului de la Carla's Dreams. Mesaj dur transmis rușilor

6 septembrie 2016 22:33   Vedete românești
Ultima actualizare:

Noua melodie a trupei Carla’s Dreams i-a impresionat pe ruși având în vedere că versurile sunt în limba rusă. După ce au onorat invitația unor jurnaliști ruși de a vorbi la un post de radio despre noua lor piesă, paparazzi i-au dezvăluit identitatea solistului.

Primarul din Chișinău, Dorin Chirtoagă, a transmis însă pe contul său de Facebook un mesaj dur la adresa jurnaliștilor ruși care și-au permis să-și bată efectiv joc de „farmecul” trupei.

"Nu mă declar fan Carla's Dreams, dar f*ck off celor care susțin ca i-au deconspirat identitatea!

Aparent este vorba despre niște jurnaliști meseriași, tari ca agentul 007, dar de fapt au procedat ca niște lepre. Voi nu ați încercat să-i deconspirați identitatea, ci să-i luați farmecul, "fishka" (cum se spune în rusă). Este un talent, este un fenomen, indiscutabil.Timp de 4 ani oricine ar fi dorit, in Republica Moldova sau în România ar fi putut să-i facă asta. Dar nu a făcut-o. De ce? Pentru că de farmec nu te atingi. pentru că dacă te atingi, îl distrugi. Dincolo de ceea ce cântă, cum cântă, Carla's Dreams a cucerit și pentru că a găsit această nișă, a anonimatului, prin care apropo, a făcut să nu atragă toată gloria asupra propriei persoane. Ceea ce înseamnă modestie, ceea ce este o valoare. Asta chiar nu e rău de invățat de la el, și noi să învățăm, dar mai ales voi, că nu vă mai ajunge glorie și teritoriu niciodată..."

"El a venit la Moscova cu o piesă nouă și în limba rusă. A vrut să fie politicos, să vă facă pe plac. Omul a fost de bun simț. Voi ce ați făcut? L-ați dus pe la radiouri și televiziuni, dar și l-ați plesnit. L-ați scuipat în suflet. Și v-ați dat și eroi pe deasupra. De ce, pentru că a spus că e limba română și nu moldoveneasca pe care ne-ați băgat-o pe gât din 1940 încoace, schimbându-i și grafia, din latină în chirilică? Sau pentru că vreți încă o dată să arătați "kto rulit"? Nu, ați arătat un singur lucru, că nu-l respectați pe artist, pe om, și prin aceasta ați confirmat încă o dată că nu ne respectați pe noi, cei din Rpublica Moldova și din România. Știți ce ați făcut voi? Este ca și cum ți-ar veni un oaspete acasă, iar tu l-ai fotografia și l-ai filma cum se duce la WC, ai publica și ai spune: "Vai ce tare sunt!" Da, mulți poate știu sau bănuiessc, noi l-am invitat la concerte și ale PL și ale Primariei, dar nu ne-a trecut prin cap să facem asemenea "acte de eroism", deși puteam și era foarte simplu chiar."

Primarul din Chișinău a profitat de această ocazie pentru a reproșa într-o manieră generalizatoare și anumite episoade din istorie care n-ea pus pe noi ca români în dezavantaj față de ruși: "Așa a fost și în 1940, ați venit nepoftiți, ne-ați ocupat. Totuși unii, din bun simț, v-au întâlnit cu pâine și sare, cum e tradiția. Voi ce ați făcut? Le-ați luat tot și i-ați trimis în Siberia. Și tot așa până azi..."

Mai multe