Prin ce greutăți a trecut Andreea Esca și cum a ajutat-o meseria în depășirea problemelor: „Aveam impresia că orice s-ar întâmpla, nu e treaba telespectatorilor”

1 octombrie 2024 14:03   Vedete românești
Ultima actualizare:

Și-a început cariera la Pro Tv în urmă cu aproape 30 de ani și a rămas memorabilă pentru celebrul salut „Bună seara, România, bună seara, București!”. Este vorba despre Andreea Esca, una dintre cele mai iubite știriste. Însă, ce se ascunde în omul din spatele televizorului?

„Aveam mereu în minte că orice s-ar întâmpla, nu e treaba telespectatorilor”

Andreea Esca, în vârstă de 52 de ani, a vorbit despre cele mai grele momente din cariera sa și a precizat că a rămas cu multe lecții în urma lor. Meseria a ajutat-o să treacă peste episoadele dificile, iar asta pentru că trebuia să apară cu zâmbetul pe buze în fața telespectatorilor.

„Au fost câteva, că anul viitor sunt 30 de ani de la 1 decembrie 1995, dar cred că înveți să le depășești astfel încât să poți merge mai departe. De fapt, mai repede aș spune că această profesie m-a ajutat mult să trec peste momente personale dificile, pentru că aveam mereu în minte că, orice s-ar întâmpla, nu e treaba telespectatorilor, ei nu trebuie să fie afectați de ale tale. La ora 19.00 trebuie să apar în fața lor în cea mai bună formă și cu lecțiile făcute”, a mărturisit Andreea Esca pentru Viva.

„A avut încredere în mine că pot pune umărul la apariția unei televiziuni”

Pe de altă parte, Andreea Esca a vorbit și despre rolul lui Adrian Sârbu în cariera ei. Vedeta spune că acesta a avut încredere deplină în potențialul său, drept pentru care i-a propus să prezinte un jurnal de știri în 1992. La 2 ani distanță, jurnalista avea să treacă la un alt nivel.

„Extrem de important. După ce, în 1992, cineva avea să vadă ceva la mine, astfel încât să-mi propună să prezint un jurnal de știri (la TV SOTI) și să aibă încredere să mă trimită să realizez reportaje importante, deși nu aveam nici 20 de ani, altcineva, în 1994, la 22 de ani, îmi dădea șansa să trec la un alt nivel.

 A avut încredere în mine că pot pune umărul la apariția unei televiziuni, care avea să schimbe noțiunea de televiziune în România. Împreună cu colegii mei de atunci, mulți dintre ei fiindu-mi și acum colegi, am reușit să formăm echipa de știri care este lider de piață de 30 de ani. Nu pot decât să fiu mândră și recunoscătoare”, a mai spus Andreea Esca pentru sursa citată.

Știrista de la Pro Tv susține că nu se poate privi în viitor și nici nu își face planuri de niciun fel. Își dorește să își trăiască viața și să se concentreze doar pe prezent.

„Eu nu știu cum mă văd în weekend! Nu sunt bună la previziuni. Nu îmi fac planuri. Pur și simplu, trăiesc viața!”, a adăugat ea.

Mai multe