Răcoreşte-te cu limonadă de la vedete!

26 iulie 2015 19:16   Vedete românești
Ultima actualizare:

Am trăit cel mai călduros weekend din această vară, iar arşiţa nu ne lasă! Meteorologii anunţă şi pentru următoarele zile maxime de peste 35 de grade Celsius, în multe zone din ţară. Aşa că staţi la umbră şi răcoriţi-vă cu o limonadă! Vedetele vă oferă patru reţete delicioase.

Carmen Negoiţă (35 de ani), fashion blogger şi proprietară de restaurant

Limonadă cu pepene roşu şi mentă. Ingrediente: două felii mari de pepene roşu fără seminţe, o ceaşcă de suc de lămâie, obţinut din 10 lămâi, apă plată, frunze de mentă, 5 cuburi de gheaţă, miere.

Mod de preparare: Se amestecă totul, în afară de apă, la blender. Peste sucul obţinut se adaugă apa plata, în cantitatea dorită.

Limonadă cu goji şi ghimbir. Ingrediente: 1 litru apă, 30 g miere, 20 g goji, 20 g ghimbir, 100 ml zeamă de lămâie.

Mod de preparare: Se amestecă totul în blender. Peste sucul obţinut se adaugă apa plata.

Paul Siserman, 38 de ani, fost concurent MasterChef şi patron de restaurant la Cluj

Limonadă cu pepene galben. Ingrediente: două lămâi, două căni de gheaţă pisată, sirop de zahăr, 4-5 frunze de mentă, o bucăţică ghimbir, două felii pepene galben, un sfert de pepene roşu, 3 g piper roşu.

Mod de preparare: Se taie lămâile în patru şi se storc, se adaugă siropul de zahăr, menta, ghimbirul ras şi piperul zdrobit. Se pun toate ingredientele într-o carafă de 1 litru, miezul de pepene roşu se dă prin blender. Se pune gheaţa în carafa în care a fost adăugată compoziţia cu lămâie şi sirop de zahăr şi se completează cu pepenele dat prin blender. Pentru decor se folosesc feliile de pepene galben.

Ellie White, 31 de ani, solistă

Limonadă cu castravete şi busuioc. Ingrediente: un castravete tăiat cubuleţe, două fire lemongrass tăiate mărunt (citronella, plantă aromatică), două mâini de frunze de busuioc, o cană de suc de la 10 lămâi, miere, apă plată, cuburi de gheaţă.

Mod de preparare: Se amestecă în blender bucăţelele de lemongrass, castravetele, busuiocul, mierea şi sucul de lămâie. Adăugaţi apa plată, după preferinţe şi cuburi de gheaţă.

19 judeţe şi Capitala rămân şi luni sub Cod Galben

Meteorologii anunţă că luni (27 iulie) rămâne în vigoare avertizarea Cod Galben de caniculă în cea mai mare parte a Olteniei, Munteniei, Dobrogei, precum şi în sudul Moldovei. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35...37 de grade. Sunt aşteptate furtuni în estul, centrul ţării şi la munte.

Meniu de vară de la nutriţionistul Lygia Alexandrescu

„Vara, tendinţa naturală este de a mânca mai uşor. Micul dejun poate fi format din cereale şi fructe sau lactate semi-degresate, legume de sezon şi pâine cu secară sau, pur şi simplu, fructe de sezon. La prânz se pot consuma peşte şi lactate sau leguminoase (năut, fasole, linte). Salatele trebuie să fie şi ele la îndemână, şi legumele, care pot fi preparate pe grătar. Supele reci sau ciorbele de legume pot fi şi ele parte din meniul unui prânz de vară”, spune dr. Lygia Alexandrescu.

Medicul menţionează că, în perioada caniculară, alimentele cu efect răcoritor care nu trebuie să lipsească de pe masa noastră sunt: zarzavaturile cu frunze verzi (spanacul, salată verde, varza), legumele care au un conţinut scăzut de amidon (fasolea verde şi galbenă, conopida, broccoli, dovleceii, ciupercile, castraveţii) şi fructele proaspete de sezon (în special pepenele).

Mai multe