Raluca Zenga şi Walter Zenga, decizie radicală

8 aprilie 2015 15:18   Vedete românești
Ultima actualizare:

Ăsta da cuplu stabil. Anul acesta, Raluca Zenga și Walter Zenga vor sărbători 10 ani de căsnicie. Cu această ocazie, cei doi au luat o decizie radicală. Pânâ atunci, însă, cei doi se pregătesc de Paşte. La capitolul gastronomic au noroc. Părinții Ralucăi le-au făcut o vizită în Dubai și au venit încărcați cu bunătăți tradiționale.

  • Unde veți petrece Paştele?

Raluca Zenga: Cel mai probabil, anul acesta, vom petrece Paștele acasă (în Dubai, n.r.), în familie. Părinții mei au venit la noi cu vopsea de ouă, cu preparate pentru a face drob și stufat de miel, piftie de curcan, pască practic încărcați cu tot ceea ce trebuie pentru un Paște tradițional românesc! De când am copii am înțeles importanța păstrării tradițiilor în familie, așa că mă străduiesc să învăț de la mama tainele drobului, ale piftiei de curcan, al fripturii de miel și al ciorbiței sau a stufatului, meșteșugul deliciosilor cozonaci și al prăjiturii numite Pască.

  • Dar cum e să faci Paștele în căldur din Dubai?

Raluca Zenga: Pentru noi, casa din Dubai e decorul exotic perfect în care confortul de acasă se îmbină cu plăcerea de a trezi în fiecare zi cu marea şi plaja la picioare! Şi Iepuraşul de Paște vine săltând vesel pe nisip!

Raluca Zenga: „Ne reînnoim jurămintele de iubire cu o ceremonie de suflet”

  • Ai „vorbit” cu Iepuraşul? Tu ce-ţi doreşti?

Raluca Zenga: Iepuraşul ascunde ouşoare de ciocolată şi jucării-surpriză pentru copii în grădină. Iar pentru mine sper să pregătească o vacanţă în Maldive, pentru aniversarea noastră de 10 ani de căsătorie!

  • Aşa e, tu şi soţul tău împliniţi 10 ani de când sunteţi împreună. Cum veţi petrece aniversarea?

Raluca Zenga: La 23 mai, anul acesta, vom împlini 10 ani de căsătorie. Deci plănuim o petrecere pe cinste, de preferinţă într-o stațiune specială, foarte romantică, în care să ne reînnoim jurămintele de iubire cu o ceremonie de suflet... alături de prietenii noştri apropiaţi!

Raluca Zenga: „De Sărbători, las grijile siluetei deoparte”

  • Să ne întoarcem la sărbătorile pascale. Ce vei găti special de Paşte? Ce vă place să mâncaţi?

Raluca Zenga: De Paşte, respectăm reţetele tradiţionale: coşuleţul cu ouă roşii, friptura, stufatul şi drobul de miel, piftia de curcan, pasca cu brânză dulce şi stafide şi cozonacii cu nucă! Totul preparat după indicaţiile transmise în familie pe linie maternă de la străbunica din Ardeal încoace! Preferata mea e pasca, dintr-aceea frumos împletită, cu crucea şi oul roşu în mijloc, cum se obişnuieşte să se ducă pe un ştergar brodat la biserică!

  • Care sunt preferatele tale?

Raluca Zenga: Pasca și cozonacii. Sunt încărcate de amintiri din copilărie, când  stăteam în bucătărie să vedem cum mama sau bunica frământă energic cozonacii, și  ne strângeam apoi în jurul cuptorului să vedem cum crește aluatul și cum se rumenesc în tava cu coaja lor aurie.

Raluca Zenga: „Am scris «Manualul mămicii ZEN», jurnalul experienţei mele de părinte”

  • Ai grijă ce mănânci ca să nu te îngrași?

Raluca Zenga: De Sărbători, las grijile siluetei deoparte şi mă bucur de toate bunătăţile tradiţionale la un pahar de vişinată sau de vin roşu! Nu rezist în faţa cozonacilor şi a cornuleţelor cu nucă pe care le pregăteşte migălos mama!

  • Ce alte proiecte mai ai?

Raluca Zenga: În momentul de faţă, dezvoltăm un proiect în Dubai care până la finalizare am ales să îl ţinem secret. Iar proiectul meu de suflet e „Manualul mămicii ZEN”, jurnalul experienţei mele de părinte, pe care sper să îl puteți găsi vara aceasta în librării! Sunt foarte mandră de romanul tradus de mine pentru editura Taj, „Ucenica şi maestrul”, bestseller-ul scriitorului indian Vikas Swarup, care se vinde foarte bine online pe elefant.ro şi în cele mai importante librării!

Mai multe