”Regele naiului” a împlinit 77 de ani. Uite ce femei frumoase i-au trecut prin pat

12 aprilie 2018 15:25   Vedete românești
Ultima actualizare:

Gheorghe Zamfir, supranumit și ”Regele naiului”, cu 120 de discuri de aur şi de platină în palmares, a împlinit 77 de ani pe 6 aprilie. În tinerețe era unul dintre cei mai șarmanți muzicieni din România, însă și acum arată impecabil. Îmbrăcat la patru ace, în costume de lux, artistul continuă să susțină concerte. Click! vă prezintă fotografii cu Zamfir, din anii tinereții, când rupea inimile admiratoarelor.

Gheorghe Zamfir se consideră un om împlinit, pe plan profesional. A muncit enorm, însă a cules și roadele, cu sacul, fiind unul dintre cei mai prolifici artiști din țară, în privința spectacolelor susține pe plaiurile natale, dar și în cele mai îndepărtate coțuri ale lumii. Pe plan amoros, a trecut prin bune și rele. După o relația cu Susan Nichols, din Canada, cu care are un fiu, Tudor Emanuel, toboșar de profesie, o căsnicie cu scântei alături de franțuzoaica Maria Noelle, și o relație scurtă dar intensă cu o studentă de 20 ani, tot naistă, Gheorghe Zamfir și-a recâștigat liniștea în brațele solistei de muzică populară Nicoleta Beca (32 ani. Cei doi s-au căsătorit în urmă cu doi ani și își duc traiul în Găiești, locul lui natal, unde au o vilă superbă.

Nu a renunțat la muzică, iar aparițiile lui pe scenă sunt de senzație, căci este mereu îmbrăcat la patru ace, în costume de mii de euro. Artistul a strâns o avere considerabilă din concertele susținute peste graniță însă, din cauza  unor probleme cu fiscul francez, a rămas fără proprietăți, fiindu-i confiscate. După 1990 s-a repatriat. Artistul s-a născut pe 6 aprilie 1941, la Găeşti, judeţul Dâmboviţa. A urmat cursurile Școlii speciale de muzică din Bucureşti (actualul Liceu de muzică ”Dinu Lipatti”), la clasa profesorului Fănică Luca. În 1961 s-a înscris la Conservatorul ”Ciprian Porumbescu” din Bucureşti, pe care l-a absolvit cu o dublă specializare — în pedagogie (1966) şi dirijat de cor şi de orchestră (1968). La 24 martie 2005, şi-a susţinut doctoratul, obţinând calificativul Summa Cum Laude pentru teza intitulată ”Naiul — geneză, evoluţie şi semnificaţie”. Din 1966 a devenit dirijor al Ansamblului ”Ciocârlia” din Bucureşti, care număra peste 300 de artişti.

În 1971, a entuziasmat publicul francez cu zeci de recitaluri în care interpretează, pentru prima oară, la cele patru naiuri — soprano, alto, tenor, bas—, create de el. A susţinut concerte extraordinare la Carnegie Hall din New York, la Royal Albert Hall din Londra, la Olympia din Paris, la Shanghai, Tokyo şi Cape Town. A fost invitat să cânte de împărăteasa Japoniei şi de şefi de state din întreaga lume, măiestria sa în a cânta la nai ajungând şi la Vatican. În 1972, Gheorghe Zamfir a devenit membru al Societăţii Compozitorilor din Franţa, iar în 1976 a rămas, timp de nouă săptămâni, în ”Top Ten” din Marea Britanie. În 1982, Gheorghe Zamfir a luat drumul exilului.

Are peste 400 de compoziţii ale sale dedicate naiului. A semnat coloana sonoră a unor filme celebre, dintre care amintim ”Once Upon a Time in America”, ”Karate Kid”, ”The Tall Blonde Man with One Black Shoe”, ”Mourir e Madrid”, ”Picknick at Hanging Rock”, ”Kill Bill”. A compus, de asemenea, muzica filmului ”Ion: Blestemul pământului, blestemul iubirii” (1980, regia Mircea Mureşan). Albumele înregistrate de-a lungul carierei sale s-au vândut în peste 120 de milioane de exemplare. în întreaga lume.

Mai multe