Remedii dulci, pe gustul copiilor, care întăresc imunitatea. Livia Graur știe tot felul de rețete delicioase
Toamna aceasta, mai mult ca oricând, Livia Graur a declarat război virusurilor. Din casă nu-i lipsesc fructele și legumele de toamnă, mierea, propolisul, cătina, din care îi prepară fetiței sale, Renata, o mulțime de bunătăți sănătoase, care întăresc imunitatea.
„Anul acesta, cred că toți am devenit mai conștienți cât este de importantă sănătatea. Și eu nu fac excepție, ba dimpotrivă! Și cum cel mai la îndemână este o alimentație corespunzătoare, sunt foarte atentă în perioada asta să ne imunizăm cu toată familia. Așa că drumurile noastre la piață s-au înmulțit, pentru că acolo găsesc cele mai proaspete și bune fructe și legume. Toamna este sezonul în care avem tot felul de roade la dispoziție, astfel încât pot pregăti multe feluri de mâncare, delicioase și sănătoase”, spune prezentatoarea Prima TV.
Idei de preparate pentru masa zilnică
Spre ce mâncăruri să te orientezi? Livia mănâncă multă conopidă și broccoli care, spune ea, sunt perfecte pentru întărirea sistemului imunitar. „Le pregătesc sub formă de souffle. Iar fetița mea, Renata, adoră supa cremă de broccoli, în care adaug și cartofi dulci. De asemenea, ciupercile nu ne lipsesc din alimentație pentru că sunt bogate în fibre, proteine, vitamine și minerale. Le pun în friptură, le fac și tocăniță, cu multă ceapă și usturoi”, povestește ea.
La capitolul dulciuri, preferatul familiei, toamna, este dovleacul copt – un desert delicios și hrănitor, care satisface pofta de dulce. Are mereu provizii de fructe proaspete, din care face sucuri sau tarte. „Renatei îi place la nebunie să-și prepare ea singură sucurile de fructe, făcând tot felul de combinații din portocale, mere, morcovi, sfeclă sau cătină. Adăugăm în ele și propolis și rezultă adevărate bombe de vitamine”, ne spune știrista.
Rețeta ei de prăjitură cu ciocolată
Ce îi dai copilului care îți cere, totuși, ceva cu ciocolată? Ca să nu-i tot cumperi produse pline de zahăr din magazin, mai bine îi pregătești ceva rapid, în casă. Negresa cu scorțișoară, îndulcită cu miere, este soluția de urgență la care apelează Livia Graur. „Folosesc un ou, două căni de făină, o jumătate de cană de miere, o cană de lapte, două linguri de cacao, o linguriță de bicarbonat și scorțișoară. Toate ingredientele se amestecă, iar compoziția obținută se toarnă într-o tavă, se dă la cuptorul încălzit la 180 de grade și se lasă 35 de minute”.