Reţeta de brioşe de post a Ioanei Ginghină!

26 noiembrie 2016 20:44   Vedete românești
Ultima actualizare:

A început postul, iar în familia Ioanei Ginghină nu se mai mănâncă de dulce, dar se mănâncă dulciuri. Dacă actriţa şi soţul ei, Alexandru Papadopol au renunţat la carne şi fetiţa lor Ruxandra le-a urmat exemplul şi se declară vegetariană convinsă. Cu toate acestea, atunci când au timp de stat împreună, în casă, vedeta le găteşte preparate sănătoase.

Ioana Ginghină e foarte atentă la alimentaţie şi l-a convins şi pe soţul ei să aibe grijă la ce pune în farfurie. Singurul viciu al familiei a rămas desertul, de la care niciunul dintre cei trei membri nu se poate abţine. Ca să mănânce prăjituri cu mai puţine mustrări de conştiinţă actriţa a găsit soluţia să le prepare la rece, fără coacere, sau din ingrediente mai puţin periculoase. Ea a înlocuit zahărul alb cu cel de cocos şi a adăugat reţetei făină de ovăz. Ioana Ginghină a publicat o fotograie cu brioşele ei de post şi a dat reţeta pe blogul personal.

Cine se încumetă să le încerce are nevoie de două banane, un vârf de linguriţă de vanilie, jumătate de ceaşcă de ulei de cocos, o cană apă minerală, o linguriţă scorţişoară, o ceaşcă zahăr din cocos, un plic de praf de copt. o cană făină şi o cană făină de ovăz. "N-am stat să le gâdil prea mult, doar am topit untul de cocos la 37 de grade şi apoi am introdus toate ingredientele în blender. Am uns formele cu ulei de cocos şi le-am pus la cuptorul preîncălzit, la temperatura de 200 de grade. După aproximatiov 40 de minute au fost gata, iar după alte 40 de minute au dispărut. Recomand să le daţi şi copiilor la şcoală, căci sunt mult mai bune şi sănătoase decât orice dulce din comerţ", a notat actriţa care a fost ajutată în bucătărie de fetiţa ei, Ruxandra. 

Mai multe