Rețeta de pască fără aluat a lui Carmen Brumă și sfaturi ca să nu te îngrași de Paște

17 aprilie 2020 10:41   Vedete românești
Ultima actualizare:

La 42 de ani, Carmen Brumă este într-o formă de zile mari. Extrem de sexy și cu o siluetă de invidiat, Brumă știe cum să se mențină și să nu facă excese culinare nici chiar de Sărbători, când preparatele sunt absolut delicioase. Astfel, am rugat-o pe iubita lui Mircea Badea să ne facă recomandări pentru Paște despre cât și cum să mâncăm pentru a nu avea după aceea probleme cu silueta și cu kilogramele în plus! De asemenea, frumoasa vedetă a oferit pentru Click! și rețeta ei specială de pască fără aluat, pe care și-a pregătit-o singură, acasă.

“Ca de fiecare dată, vă recomand să aveți grijă de sărbători și să nu faceți excese, cu atât mai mult cu cât acum stăm acasă. Dacă vreți să vă mențineți greutatea inițială și să nu vă îngrășați de Sărbători, pe lângă faptul că puteți urma programele mele de slăbit de pe www.carmen-bruma.ro, m-am gândit și la un set de reguli care vă permite să mâncați din toate, iar silueta să nu aibă prea mult de suferit! Iată-le!

1. Gustă din fiecare preparat la care poftești o singură dată pe zi, dar nu seara!2. Mănâncă 3 mese principale care să conțină proteină animală și salată din legume proaspete 

3. Mănâncă desertul la sfârșitul mesei, nu între mese sau în loc de masă, astfel încât impactul glicemic să nu fie atât de mare. Excepția este masa de seară, la care te abții de la desert 

4. Înainte sau după masă fă mișcare, evident în apropierea locuinței, conform prevederilor legale: o oră de mers alert, alergare, mers cu bicicleta, rolele, etc. 

5. Nu bea mai mult de 3 pahare de alcool pe zi. Pentru fiecare pahar de alcool, bea 500 ml de apă plată 

6. Paștele durează 3 zile. Mănâncă doar în 2 dintre acestea alimente periculoase pentru siluetă (cozonac, pască, sarmale, dulciuri, alcool) 

  • Ingrediente: 1 kg brânză dulce, 7 ouă, 200 g unt, 200 g smântână, 300 g zahăr, 3 linguri griș sau făină, 1 budincă vanilie, lămâie coajă si zeamă, 200 g stafide, zahăr vanilat
  • Mod de preparare: Stafidele se pun în apă caldă, în care se adaugă o linguriță de esență de rom. Se separă albușurile  de galbenușuri. Albușurile se bat cu o linguriță de sare și se pun la frigider. Gălbenușurile se amestecă cu zahărul, cu untul topit răcit, se omogenizează si se pun cele trei linguri de griș, apoi praful de budincă. Stafidele se scurg de apă și se adaugă în compoziție. Albușul se înglobează în compoziție în două tranșe, amestecându-se ușor cu paletele (fără mixer). Se coace în formă tapetată, la 160 grade (40 min).

Citește și:

Ce recomandă Carmen Brumă pentru această perioadă: «Nu mâncați de plictiseală și faceți sport acasă!»

Cum se menține Carmen Brumă: «Am aceeaşi greutate de peste 20 de ani»

Mai multe