Scandal pe melodia ”Bună seara, iubite”! ”O cântă, deși i-am interzis”

23 august 2016 12:31   Vedete românești
Ultima actualizare:

Despre scandalul dintre Loredana Groza și Ion Caramitru, care recită alături de artistă celebra melodie ”Bună seara, iubite”, a curs multă cerneală. Puțină lume știe, însă, că omul care a compus-o, regretatul Adrian Enescu, i-a interzis Loredanei să mai interpreteze piesa care a consacrat-o.

Adrian Enescu va fi incinerat marți, 23 august, la Crematoriul Vitan-Bârzești din Capitală. Aceasta a fost ultima dorință a compozitorului care a murit la sfârșitul săptămânii trecute, la vârsta de 68 de ani. Unul dintre cei mai apreciați compozitori de muzică electronică de la noi, creatorul muzicii de pe coloana sonoră a peste 65 de filme românești, Adrian Enescu se află în spatele unei piese care a făcut istorie pe scena pop autohtonă.

”Bună seara, iubite!”, interpretată de Loredana Groza, cu contribuția actorului Ion Caramitru, s-a vândut în peste un milion de exemplare la sfârșitul anilor 1980. Nu doar că acest succes nu l-a îmbogățit peste noapte, dar piesa i-am mai dat și o mulțime de bătăi de cap compozitorului. Într-un final, Enescu i-a interzis Loredanei s-o mai cânte. ”Loredana cântă în continuare, deşi eu i-am interzis”, a declarat Enescu în urmă cu doi ani, într-un interviu pentru ”Adevărul”. ”Cum i-aţi interzis?”, a insistat reporterul. ”Simplu: „Nu mai cânta! Nu mai doream să am de-a face cu acest personaj. Punct!“, a răspuns acesta.

Ion Caramitru a dat-o în judecată pe Loredana Groza în 2009, pentru faptul că a pus piesa respectivă pe un album, fără să-i ceară acordul. De altfel, actorul avea să câștige procesul cu artista, primind daune morale în valoare de 6.000 de lei.

Mai multe