Scrisorile lui Stanca: Dragă Adrian Păunescu, - post-mortem, la 70 de ani -

21 iulie 2013 17:44   Vedete românești
Ultima actualizare:

Tac. Sau mârâie. Băloşesc. Scrâşnesc din măsele. Sperie cariile. Dormi în pace.

Canaliile fac ce au făcut o viaţă. Fiindcă normal era să te înjure, să te atace - aveau desigur şi motive oferite de tine - pe faţă! Dormi în pace.

Şi gândeşte-te la ei cu duioşie: ce gest măreţ să dai cu şutul în fundul unui mort... Apropo de şut... U Craiova s-a făcut în două: U Olguţa primăriţa şi U Mititelu. Eram curios să ştiu cu cine ai fi ţinut. Nu contează. Olteanul e ca râma: îl tai în două şi ies doi olteni... La mine e riscant - sunt doar jumate şi nu se ştie pe care parte pici... Dormi în pace.

Rapidul meu mai cântă imnul tău. Cu glasul lui Socaciu: Suntem peste tot acasă... deşi nu prea mai eram nici peste tot, nici acasă... eram pe nicăieri. Galeria tensionată cântă şi protestează. Protestează şi cântă.

Căci am/au fost la mare anaghie. Ne-a trecut moartea pe Calea Giuleşti. Cu o coasă ascuţită bine şi-nrăită... rău. Dricul era gata, copârşeul de sărac, crucea la fel, coroanele de hârtie. Copos s-a convins să vândă până nu-i mirosea a cadavru prin consorţiu... Mi-a urat - ne-a urat - să facem şi noi măcar cât a făcut el în 20 de ani. Bine că nu ne-a urat să facem CE şi CUM a făcut el. Tot în 20 de ani... Dormi în pace.

Basarabia e-ncinsă. Nu vor Ăia şi nu vor... Miroase tare a praf de puşcă... Preşedintele - l-ai apucat, tot ăla e, Băsescu - fu pe la ei acum. Se dădu imprudent de belicos cu vecinii pe care nu-i mai avem, dar sunt - ruşii. Cocoşisme să te pui aşa cu ei. Nu ştie ce e diplomaţia... Dormi în pace.

Poate că vrei să ştii ce mai e cu spiritul muzicii folk, al cenaclului. Revine. Începe lumea să se ruşineze de atâtea manele. Folkul merge chiar la braţ cu Poezia bună. Băieţii îşi/îţi continuă drumul pe care l-ai  început... şi fetele.

Chiar mai ieri am scris asta pe blogul adevarul.ro. Dormi în pace.

Mai multe