Scrisorile lui Stanca: Dragă George Copos,

23 octombrie 2012 17:10   Vedete românești
Ultima actualizare:

E un moment greu pentru Rapid. Nu ştiu cum mai poţi tu să-l gestionezi. Nici dacă ar veni altcineva în locul tău nu văd ce ar mai putea face. Dar, cine ar mai veni la o echipă falită, pe sfârşite?

Să nu crezi că te acuz. Falimentul ce bâzâie, mârâie-n curte la Rapid, pare iminent. Implacabil. Spre bucuria duşmanilor. A unui nenorocit de parvenit fără nume, doar o iniţială dublă, vai steaua lui, venit din nisipişul Galaţiului, guvide de  provincie, fără anvergură doar bun de gură, fără maniere; un mârlan care ştie să lustruiască organe joase de  patron; un linge-bloguri care face pe pătimaşul şi proştii din juru-i, plus prostul principal, îl cred sincer. Sincer, eşti numai dacă te-ai născut cu cultul unui club. Îl ai în sânge. Sigur că nu e drumul unic, dar pe aici se-nvâte adevărul. Căci, nu cred că se gândeşte cineva că ai luat Rapidul ca să-l duci de râpă. Pe banii tăi. L-ai luat de drag.

Ce e de făcut, George Copos!!? Ai greşit nestrângând rândurile rapidiştilor adevăraţi în jurul echipei. A clubului. Jucători, antrenori, oficiali. „Prin noi înşine" să fie deviza. Nu acorzi sprijin viitorului. Ai investit doar în trecut. În jucători şi antrenori fanaţi, luaţi de aiurea, care au plecat la prima pală de vânt. Redă Rapidul rapidiştilor! Fă tabula rasa. Ia-o de la capăt! Cu devotaţii Rapidului, nu cu mercenarii!

Ai lăsat de izbelişte copiii şi juniorii. Au plecat care-ncotro. Nu mai ai bază, nu mai ai viitor. Îl ai pe Marian Rada, rapidist devotat. El a fost în toate structurile, ştie pepiniera, oamenii. Dă-i adjuncţi, lasă-l să decidă, nimeni nu cunoaşte ca el Rapidul. Ai răbdare. Apoi, îi mai ai pe Goanţă, Damaschin, Drăghici. Îl aveai şi pe Oct. Niţă. De ce ai renunţat la el? Ei sunt şlefuitorii din umbră. Cât te costă? Ai preferat sistemul  mercenar care domină fotbalul. Uite ce face Hagi! Tu chiar crezi că Steaua lui Gigi, acest grup adunat cu bani, va fi eternă? Nu! Va fi cât vor fi şi banii lui Jiji! Reflectă, George! Socoteşte! Ia o hotărâre! Acum când se fac 20 de ani de când ai luat Rapidul. Altfel - mă repet - Rapidul moare...!

Şi tu-i vei fi gropar...

George Stanca pamflet

Mai multe