Sebastian Zachmann de la Prima TV, petrecere în stradă, la Florența, după finala Euro 2020

12 iulie 2021 22:10   Vedete românești
Ultima actualizare:

O atmosfera unică și o petrecere care a ținut până la dimineață. Pentru Sebastian Zachmann, realizatorul emisiunii "Insider politic", de la Prima TV, vizita la Florența a coincis cu finala Campionatului European 2020 dintre Italia și Anglia.

În piața din Florența, alături de zeci de mii de italieni, Zachmann a celebrat victoria echipei antrenată de Mancini cu fumigene și… multe cântece. “Am văzut finala pe malului râului Arno, care străbate Florența ca o șerpuire a lui Lorenzo Insigne în careul Angliei. Italienii au amenajat un fel de insulă la adăpostul zidului care separă cartierul de apă, zid care s-a transformat în peluză pentru cei care n-au mai prins loc la mese. Dincolo de victorie, cel mai frumos moment la meciurile Italiei e imnul. Italienii cântă din toți plămânii (unii chiar afectați de covid) Fratelli d’Italia. Orice meci de fotbal începe cu o mare frăție națională. Până acum, când vorbeam de Italia, spuneam așa: cea mai frumoasă țară, cea mai frumoasă limbă și cele mai frumoase cuvinte în materie de dragoste. Acum e musai să adaug: și cel mai frumos imn”, spune Sebastian.

"I-am spus că vin din țara lui Adrian Mutu, fost prinț al Florenței"

În plină finală, Sebastian Zachmann a reușit să smulgă câteva aprecieri de la italienii din jur pentru fotbaliștii români. “I-am spus că vin din țara lui Adrian Mutu, fost prinț al Florenței la 500 de ani după epoca Medici, și acesta putea fi începutul unei frumoase prietenii.

“Mare jucător”, a răspuns italianul, dar urmau penalty-urile și nu mai era loc de amintiri. Donnarumma, cu palmele sale uriașe, ne-a adus pe toți în al 9-lea cer. Un foc nesfârșit de artificii anunța o noapte lungă, o noapte pe care italienii o așteptau de 15 ani, de când au învins Franța lui Zidane în finală Campionatului European. Pe drumul spre hotel, printre sute de claxoane și steaguri fluturate, am devenit nostalgici: Oare mai ieșim și noi vreodata la universitate?” a adăugat realizatorul "Insider politic".

Citește și:

Incidente la Londra și Roma. Fanii englezi au forțat intrarea pe stadionul Wembley

Fair-play-ul a murit! Fotbaliștii englezi care au ratat lovituri de departajare au fost ținta atacurilor rasiste

Mai multe