Selly a făcut bani din liceu, acum vrea să devină afacerist cu diplomă. La ce facultatea vrea să dea vloggerul

29 iunie 2020 20:41   Vedete românești
Ultima actualizare:

2020 va rămâne în amintirea elevilor ca anul pandemiei în care s-a învăţat la distanţă, în izolare. Printre cei care au avut de susţinut şi examene în această perioadă s-au numărat şi vedete sau copii de VIP-uri. Marți, 30 iunie, se afişează rezultatele la Bac, şi pentru că ştiu că au învăţat şi vor lua note bune, adolescenţii ne-au dezvăluit ce planuri au pe mai departe.

Printre cei care au dat Bac-ul anul acesta s-au numărat şi Andrei Şelaru, alias Selly, dar şi Răzvan Gogan, fratele Andrei Gogan. După ce a terminat Colegiul Naţional ”Fraţii Buzeşţi”, din Craiova, Selly, cunoscut ca ”Regele YouTube-ului”, ar vrea să facă o facultate în domeniul afacerilor şi intenţionează să aplice la Tiffin University, facultate americană de business cu sediul în Bucureşti.  

Din păcate, colegul său de vlogguri, cântăreţul Răzvan Gogan, care a terminat Colegiul Naţional de informatică ”Tudor Vianu” din Bucureşti şi care voia să plece la Facultatea de film din SUA, şi-a schimbat opţiunile din cauza pandemiei de coronavirus. Acum Răzvan vrea să dea la Facultatea de Automtică din Bucureşti şi învaţă pentru examene. 

Şi Mihai Mândruţă, fiul lui Lucian Mindruţă (52 de ani), se va face medic, după ce iniţial i-a spus tatălui său că vrea să urmeze o altă carieră. “Aşa se termină liceul azi: fără muzică până dimineaţă, fără dans, fără (cred!) pupat... Dar cu aceeaşi emoţie. Începe ceva. Nou. Greu. Uimitor. Măreţ pentru unii. Dar care? Fiecare speră că va fi al lui, destinat pentru ceva mai mult şi mai frumos decât părinţii. Aşa sper şi eu. Drum bun, Mihai! Acum un an, băiatul meu cel mare avea în minte să facă facultatea în Olanda. Se gândea la ceva economic, la Rotterdam sau Amsterdam. Nu m-am opus. Dar i-am propus un experiment: hai să mergem în vacanţa de vară în Olanda, să locuim în oraşele astea, să mâncăm unde mănâncă studenţii, să mergem la supermarket-urile lor şi în general să testăm atmosfera. Zis şi făcut. Am fost. Am încercat să ne comportăm ca localnicii. Ne-am imaginat (mai mult el) cum ar fi să locuiască acolo. S-a întors relativ încântat. Şi totuşi, ceva s-a pus în mişcare în el. Două luni mai târziu, în toamna anului trecut, m-a anunţat că vrea să facă Medicină. În România. E greu să-ţi găseşti drumul la 18 ani. Pentru el şi pentru generaţia fără banchet, Târgul Universităţilor se face anul ăsta virtual", a scris Lucian Mândruţă pe pagina sa de Facebook.

Radu Ştefan - fiul lui Ştefan Bănică (52 de ani) - a terminat Liceul “Jean Monnet” din Capitală şi vrea să urmeze facultatea de teatru, el fiind deja actor la Teatrul de Comedie, unde joacă într-o piesă. Tatăl lui, Ştefan Bănică, l-a susţinut să urmeze ce carieră vrea el, acesta fiind şi un bun cântăreţ.

Şi fiul actriţei Raluca Guslicov (44 de ani) din "Trăsniţii", Ralf Adrian, a terminat Liceul Goethe şi deja a ales ce vrea să facă mai departe. Acesta vrea să dea la Drept şi se pregăteşte în acest sens. 

Revoltător: lucrare de 10, notată iniţial cu 6 la Evaluarea Naţională!

Doi elevi din localitatea Bâlteni (Gorj), care au susţinut Evaluarea Naţională, au avut parte de un şoc. La Matematică, un candidat a primit iniţial nota 2,25, iar după contestaţie a fost notat cu 7,90. De asemenea, o elevă a cărei lucrare a fost notată iniţial cu 6.00 a primit nota maximă, după recorectare.  Cei doi elevi au absolvit Şcoala Gimnazială Peşteana Jiu, cu unele dintre cele mai mari medii. Constantin Deaconescu, directorul Liceului Bâlteni, căruia îi este arondată şcoala respectivă, susţine că greşeala profesorului corector este impardonabilă şi că acesta ar trebui exclus din învăţământ. „A fost o diferenţă neacceptat de mare şi nu pot să realizez cum a fost posibil să se întâmple aşa ceva. La matematică nu ai cum să greşeşti în acest fel”, spune directorul pentru adevarul.ro. Eleva notată iniţial cu 6.00 a avut nevoie de medicamente ca să-şi poată reveni, scrie adevarul.ro. Acum, ea are una dintre cele mai mari medii din judeţul Gorj. „Părinţii i-au dat pastile de calmare. Din câte am înţeles, începuse să aibă o semipareză la gură. A venit fetiţa la contestaţii şi mi-a spus că a făcut absolut tot şi că nu are cum să ia mai puţin de 10. A primit 9,80 la Limba şi literatura Română şi media generală este de 9,90“, dezvăluie Constantin Deaconescu.

Mai multe